Home > H&M – Översålt läge ger kortsiktigt köpläge

H&M – Översålt läge ger kortsiktigt köpläge

Efter en tung inledning på året ser vi ett läge där risk-rewarden på att köpa H&M är gynnsam. H&M klarade de tunga nedgångarna i början av förra veckan bättre än börsen som helhet  och ser nu ut att kunna ge lite på uppsidan.

Hennes & Mauritz (HM B) har varit en av de ledande förlorarna under årets inledning i spåren av stigande råvaru- och insatsvarupriser. Denna makrofaktor har satt en hård press på aktien vilket vi nu uppmärksammar då ett tidigt tecken på en vändning i och med veckans relativa styrka uppenbarat sig.

Tittar vi då tekniskt på aktien så har vi fått en trendvändningsignal tidigare under året genom en vändning nedåt i MA 200. Detta har följts upp av vidare kursnedgångar vilket initialt ser illa ut på sikt för aktien. Dock har ingen retracement till MA 200 skett sedan vändningen nedåt vilket leder oss att titta i det kortare perspektivet för en kortare långning med target på tidigare gap vid 224 kr nivån.

MACD har gett köpsignal  efter fredagens starka stängning och vi ser därför kommande vecka som en möjlighet att titta på ett köp på några veckors sikt med ovan nämnda gap som målkurs. Eftersom aktien befinner sig i en nedtrend så gäller det att vara vaksam på eventuella bakslag varför det som vanligt är viktigt att själv bestämma en punkt då scenariot inte längre gäller. Använd stöd och motståndsnivåerna i denna analys för vägledning av den kommande utvecklingen. Särskilt tecken på att uppgången tar för lång tid är svaghetssignal eller varsel om att aktien snarare är påväg in i en range.

Angående exponering så kan detta vara ett bra tillfälle att uttnyttja chansen till icke-linjär avkastning genom att handla optionen istället för aktien. Tittar vi på priset för out-of-the money optionerna med lösen i juni så ligger den implicita volatiliteten i paritet med den historiska vilket ger ett acceptabelt pris på exponeringen. Optionen har också fördelen att timingen inte är lika avgörande för resultatet.

Var noga med att räkna på total exponering och sätt en tidsstopp på hur länge positionen hålls innan optionen måste säljas med förlust, detta för att undvika det onödiga tidsvärdestappet sista två månaderna. Experimentera gärna med olika löptider för att finna den som passar det individuella caset bäst då detta kan spara tidsvärdespengar. Var också noga med att inte riskera för stor del av portföljen i dessa case då risken är hela det investerade beloppet.

Stöd- och motståndsniver:
Stöd: 208 / 199,00 / 193,00
Motstånd: 210 / 218,00 / 224,00

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.