Home > H&M på väg att bilda en dubbelbotten men…

H&M på väg att bilda en dubbelbotten men…

Den 16 december skrev jag: Det är inte ofta man ”får möjlighet” att skriva något negativt om H&M. Placerarkollektivet oroar sig för det tekniska utseendet. Med denna uppdatering vill jag påpeka att det finns en uppenbar risk för att vi får en tids nedåtåka i H&M.

Teknisk analys H&M B: Som jag påpekade i samband med föregående analys var det ingen vacker teknisk syn vi såg i HM-aktien. Resultatet lät inte vänta på sig då aktien föll med 6,3 procent å 5 dagar. Nu är aktien nere vid en stödnivå vid 222-224 kronor som håller på att testas av och i sammanhangen vill jag påpeka att det igår bildades ett Death Cross då MA-50 bröt ner under MA-200 (som Rickard påpassligt mailade om igår, tack), vilket ytterligare stärker säljarna om aktien punkteras stödnivån.

Aktien befinner sig i en kortstiktigt nedåtgående trend och även de längre medelvärdena börjar vrida av nedåt. Faktum är att de flesta, både momentum- och trendindikatorer pekar på fortsatt nedgång.

Vi har dock två livlinor kvar innan det är dags att navigera för en längre nedgång.
– Konvergensen mellan bottnarna i MACD och motsvarande bottnar i prisgrafen.
– Stödet vid 222-224 kronor.

Även om flera säljsignaler effektuerades igår bör man avvakta att gå kort (blanka) tills stödnivån vid 222 kronor punkterats och bekräftats. För den som väljer att gå kort vid denna nivå bör inte nödutgången placeras högre än 230 kronor då jag anser att edgen gått förlorad, använd sedan MA-20 som glidande stopp när trejden börjat utvecklas åt rätt håll. Målkurs med denna setup hamnar kring 200 kronor, men vid 208 kronor kan det vara läge att börja skala ut en del av positionen då det möter upp ganska starka stöd där flera uppgångar påbörjats.

Köp är inte att tänka på förrän kursen åter etablerat sig ovanför 200-dagars medelvärde som just nu noteras kring 234 kronor.

Dagsmomentum stängde igår på 26,8 och det ser jag som bra förutsättningar för en fortsatt nedgång. Skulle däremot RSI-14 vända upp och bryta upp över 32,25 där vi hittar bekräftelsenivån är det en köpsignal som kan kullkasta hela det negativa scenariot.

MACD noteras fortsatt i sälj, men de allt mindre histogrammen kan vara ett tidigt tecken på att nedgången börjar gå mot sitt slut. Fortsätter kursen nedåt och punkterar 222 kronor kommer histogrammet att tillta och därmed nedgångstakten.

Sammanfattning: De senaste analyserna i H&M har följt regelboken. Nu återstår det att se om stödnivån som just nu utmanas håller, eller om det bara är en gyttjepöl i nedgångsfasen och att vi i stälet får en momentumsetup för fortsatt nedgång (troligast). För den som inte gick kort i samband med föregående analys är det för sent att gå in nu, då risken att stödet håller är för stor. Punkteras däremot stödnivån kring 222-224 kronor återfinns nästa stöd inte förrän vid 208 kronor. Avvakta köp tills vidare.

Motstånd: 227-228 / 231 / 234 / 238 / 243 / 245 / 261
Stöd: 224-222 / 219 / 217 / 208 / 200

Du kan handla H&M B med följande minifutures:
Uppgång: MINILONG HMB F med en hävstång kring 5,96 och en stop loss på 197,40.
Nedgång: MINISHRT HMB H med en hävstång kring 4,21 och en stop loss på 278,26.

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.