Home > H&M uthållighet ifrågasätts av Morgon Stanley

H&M uthållighet ifrågasätts av Morgon Stanley

Det framgår av en analys daterad den 21 augusti.

För 2011 betalade bolaget ut 99 procent av vinsten i utdelning. Utdelningen motsvarade var sjunde intjänade krona, 14 procent av försäljningen, kring fem gånger så högt som de flesta sektorskollegorna.

”Vi anser inte (att detta är hållbart på lång sikt) och argumenterar för att det höga utdelningsratiot kan ha manat H&M till att höja sina bruttomarginaler till icke-konkurrenskraftiga nivåer”, skriver Morgan Stanley.

Med stöd av familjen Persson kan H&M ta väldigt långsiktiga beslut till gagn för bolagets affärer. I spåren av ett alltmer utmanande konkurrensklimat tror Morgan Stanley att det bara är en fråga om tid innan H&M bestämmer sig för att sänka utdelningen.

Analyshuset pekar samtidigt på att det är ensamt om att räkna med en utdelningssänkning samt att H&M inte har sänkt sin utdelning någon gång under sin 65-åriga historia.

Aktiekursen har sedan april trendat nedåt och i det kortsiktiga perspektivet är aktien något översåld och ”sträck” på nedsidan.

H&M (daily chart)
H&M (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.