Home > Hög risk för bostadsbubbla i Stockholm enligt UBS.

Hög risk för bostadsbubbla i Stockholm enligt UBS.

Vancouver är den stad med högst risk för en bostadsbubbla. Men risken är även hög i London, Sydney, Stockholm, München och Hongkong.

Det visar UBS Global Real Estate Bubble Index för 2016.

”Sedan 2011 har bostadspriserna i städerna med bubbelrisk stigit med i genomsnitt nära 50 procent. I övriga finanscenter har priserna bara stigit knappt 15 procent. Gapet är inte i proportion med lokal ekonomisk tillväxt och inflationstakt”, står det i publikationen.

I mindre omsträckning än de sex ovannämnda städerna pekas bostadsmarknaderna i San Francisco och Amsterdam ut som högt värderade mot långsiktigt medel. Utsträckta värderingar, till mindre grad, anges för Zürich, Paris, Genève, Tokyo och Frankfurt. Singapore, Boston, New York och Milano pekas ut som rimligt värderade och vidare klassas Chicagos bostadsmarknad som undervärderad, jämfört med historiskt.

”Samtliga (undersökta red. anm) europeiska städer är övervärderade, förutom Milano. Skarpast ökning i Europa under de fyra senaste kvartalen uppmättes i Stockholm, följt av München, London och Amsterdam”, skriver UBS.

De låga räntorna pekas ut som drivmotor för de överhettade priserna i Europa.

”Som ett resultat har priserna i London, Stockholm, München och Zürich nått nya rekordnivåer inflationsjusterat”, skriver UBS i sin årliga rapport.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto