Home > Höga spanska lånekostnader kan leda till ytterligare nedgångar i EUR

Höga spanska lånekostnader kan leda till ytterligare nedgångar i EUR

Euron föll återigen mot dess viktigaste valutarivaler i går. En kraftig ökning i spanska lånekostnader i kombination med förväntningar om att det kommande EU-toppmötet inte kommer att göra mycket för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet tyngde EUR. Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska rapporter som har potential att generera volatilitet på marknaden. Den underliggande orderingången för kapitalvaror klockan 12:30 GMT, följt av siffror från indexet för försäljning av hem kl 14:00, väntas båda signalera tillväxt i den amerikanska ekonomin. Stämmer detta skulle det kunna leda till ytterligare nedgångar för EUR kontra USD.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up down up up down
Veckotrend down up down up no down
Motstånd 1.2580 1.5715 80.25 0.9690 1.0155 0.8075
1.2560 1.5695 80.05 0.9670 1.0125 0.8055
1.2530 1.5665 79.75 0.9640 1.0095 0.8025
Stöd 1.2470 1.5605 79.15 0.9580 1.0035 0.7965
1.2440 1.5575 78.85 0.9550 1.0005 0.7935
1.2420 1.5555 78.65 0.9530 0.9985 0.7915

Ekonominyheter

USD – USD hade ytterligare uppgångar kontra EUR

USD avancerade ytterligare mot EUR i handeln i går, där låga förväntningar på det kommande toppmötet mellan EU:s ledare utöver den allmänna oron för den globala ekonomiska återhämtningen vilket fick investerare att behålla sina medel med säkra tillgångar. Valutaparet EUR/USD föll med 70 punkter mitt på dagen, där det nådde så högt som 1,2455 innan en liten korrigering uppåt för att landa på 1,2490. Greenbacken var inte lika lyckosam mot JPY. Valutaparet USD/JPY föll med nära 50 punkter under dagens handel för att eventuellt nå 79,22, innan det rekylerade tillbaka och samlade sig runt 79,50 nivån.
Sett till dagens begivenheter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter den underliggande orderingången för kapitalvaror och indexet för försäljning av hus, där var och en anses vara en solid indikator för den totala ekonomiska hälsan i USA. Båda indikatorerna förväntas komma in betydande högre jämfört med förra månadens. Om detta är riktigt kan USD återhämta en del av sina nedgångar kontra yenen under eftermiddagens handel och eventuellt utvidga sin hausseartade trend mot dess högre avkastningsvalutor.

EUR – EUR nådde ett fyra veckors lägsta kontra GBP

EUR rasade till sin lägsta nivå på en månad mot GBP i går, där stigande upplåningskostnader i Spanien och de senaste nyheterna om att Cypern har begärt ett räddningspaket ledde till ytterligare nedgångar för EUR. Valutaparet EUR/GBP föll med över 40 punkter under den europeiska handeln för att så småningom nå så lågt som 0,7983 innan det rekylerade tillbaka uppåt mot 0,8000 nivån. Mot JPY deprecierade euron till ett två-veckors lägsta för att så småningom nå 98,73 under mitten av dagens handel.

I dag varnar analytiker för att EUR kan komma se ytterligare nedgångar om investerare förblir pessimistiska om utsikterna för att ett EU-toppmöte senare i veckan kommer att leda till nya idéer för att stimulera tillväxten i euroområdet. Med detta sagt kommer valutahandlare vilja uppmärksamma det preliminära tyska konsumentprisindexet. Som en viktig indikator på konsumentinflationen i Tyskland, kan siffran leda till kortsiktiga uppgångar för EUR om det kommer in över den prognostiserade nivån på 0,0 %.

Guld – Guldpriset rasar med en hausseartad USD

Priset på guld föll tillbaka under den europeiska handeln i går, där en starkare USD förstärkning gjorde ädelmetallen dyrare för internationella köpare. Guld sjönk med nära 20 dollar för ett uns under loppet av dagen för att till slut nå så lågt som 1 567,58 dollar för ett uns i början av eftermiddagens handel.

I dag kommer investerare i guld vilja övervaka en flora av amerikanska nyheter som släpps klockan 12:30 och 14:00 GMT. Skulle nyheterna signalera tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan USD se fler uppgångar under eftermiddagens handel, vilket skulle kunna leda till att priset på guld faller ytterligare. Dessutom skulle någon nedslående nyhet släppas från euroområdet i dag, kan USD utvidga sin hausseartade trend vilket kan leda till ytterligare nedgångar för priset i guld.

Råolja – Råoljepriset fortfarande lågt med global ekonomisk oro

Råoljepriset tillbringade större delen av den europeiska handeln i en intervallhandel i går, där farhågor om takten i den globala ekonomiska återhämtningen höll råvaran nära sina senaste lägsta nivåer. Vid slutet av eftermiddagens handel, låg råvaran strax under 79 dollar per fat.

I dag väntas råoljepriset se betydande rörelser efter offentliggörandet av denna veckas rapport för de amerikanska råoljelagren 14:30 GMT. Analytiker prognostiserar att råoljelagren i USA sjunkit med 700 000 fat förra veckan, vilket kan tas som ett tecken på att efterfrågan på olja har börjat stiga bland amerikanska konsumenter och fått oljepriset att stiga. Samtidigt har de amerikanska råoljelagren konsekvent kommit in över förväntan under de senaste veckorna. Sker detta igen i dag kan råoljepriset få notera ytterligare nedgångar under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Både RSI och Williams Percent Range på veckodiagrammet är mycket nära att ta sig in i det översålda territoriet, vilket signalerar att en korrigering uppåt kan ske inom de närmaste dagarna. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på båda dessa indikatorer. Om de faller ytterligare, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorer visar detta valutapar i intervallhandel, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom ligger Williams Percent Range på det dagliga diagrammet för närvarande i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI på samma diagram vilket för närvarande ligger nära 70. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet.

Wild Card

Platina

Det dagliga diagrammets MACD/OsMA har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående korrigering skulle kunna ske inom den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram fallit under -80 strecket. Forex valutahandlare vill kanske öppna långa positioneringar inför en möjlig brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.