Home > Högre avkastningsvalutor kvar i sin baisseartade trend

Högre avkastningsvalutor kvar i sin baisseartade trend

Högre avkastningsvalutor, nämligen EUR och AUD, förblev baisse under den europeiska handeln i går, där farhågor för att Grekland kommer att behöva lämna euroområdet har lett till ökad riskaversion på marknaden. Investerare är nu bekymrade för vilka möjliga effekter ett grekiskt utträde ur euroområdet skulle få på andra skuldsatta länder, däribland Spanien och Italien. I dag kommer valutahandlare vilja notera att det råder helgdag i Frankrike, Tyskland och Schweiz. Med detta sagt kommer valutahandlare vilja uppmärksamma nyheter från USA som skulle kunna leda till volatilitet på marknaden. Arbetslöshetssiffrorna och Philly Fed tillverkningsindex är båda prognostiserade att visa ekonomisk tillväxt i USA. Om det stämmer kan USD fortsätta sin appreciering mot dess viktigaste valutarivaler under eftermiddagens handel.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up up up
Veckotrend down down up up down down
Motstånd 1.2853 1.6023 81.18 0.9469 1.0071 0.8114
1.2811 1.5972 80.69 0.9430 1.0024 0.8069
1.2784 1.5946 80.38 0.9401 0.9995 0.8034
Stöd 1.2715 1.5899 79.87 0.9355 0.9948 0.7986
1.2680 1.5867 79.54 0.9321 0.9917 0.7948
1.2647 1.5818 79.06 0.9299 0.9869 0.7915

Ekonominyheter

USD – Tillverkningsstatistik kan resultera i dollar uppgångar i dag

USD lyckades dra nytta än en gång på marknaden av den rådande riskaversion i går, då oron för den grekiska politiska situationen fick investerare att överge högre avkastningstillgångar. Valutaparet EUR/USD sjönk till ett nytt fyra månaders lägsta under förmiddagen och nådde 1,2679 innan det iscensatte en korrigering uppåt. Valutaparet toppade eventuellt på 1,2758. Greenbacken såg också uppgångar mot den australiska dollarn. Valutaparet AUD/USD sjönk så lågt som 0,9868 innan det började röra sig uppåt mitt under dagens handel.

Sett till dagens aktiviteter kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma den amerikanska arbetslöshetsrapporten som är beräknad att släppas klockan 12:30 GMT, följt av ISM tillverkningsindex PMI kl 14:00. Trots bristen på en generell tillväxt på den amerikanska arbetsmarknaden under de senaste månaderna, har antalet personer som uppbär arbetslöshetsförsäkring i USA förblivit relativt stabil. Skulle dagens rapport komma in under det prognostiserade på 368 000, kan vi få se en USD som apprecierar mot dess stora valutarivaler. Med anledning av tillverkningsindexet, förutspår analytiker att rapporten kommer in på 10,3, långt över förra månadens siffra. Om detta förefaller var riktigt, kan valutaparet USD/JPY vända till hausse som en följd.

EUR – Valutaparet EUR/JPY sjönk till ett tre månaders lägsta

De möjliga effekterna av ett grekiskt utträde ur euroområdet skickade EUR till nya bottenrekord mot flera av sina främsta rivaler under handeln i går. Förutom valutaparet EUR/USD som nådde ett fyra månaders lägsta, sjönk EUR/JPY till sin lägsta nivå på tre månader. Valutaparet föll till 101,89 i början av den europeiska handeln innan det iscensatte en lätt korrigering och stabiliserade sig på 102,40. EUR hade bättre lycka mot GBP, efter en varning från engelska centralbankens guvernör att krisen i euroområdet kan påverka tillväxten i Storbritannien. Valutaparet EUR/GBP avancerade med nära 60 punkter och nådde så högt som 0,8006 under eftermiddagen.

Vänder vi oss mot dagens handelsfönster kommer valutahandlare i EUR vilja fortsätta att övervaka eventuella meddelanden som kommer ut från euroområdet. Analytiker varnar för att valutan fortfarande har potential att sjunka ytterligare, så länge utsikterna för ett grekiskt utträde ur euroområdet finns. Dessutom kan eventuella negativa effekter av den nuvarande politiska krisen spilla över på andra länder i euroområdet och då särskilt Spanien och Italien. Detta kan resultera i ytterligare riskaversion på marknaden, vilket kan leda till att EUR sjunker ytterligare.

JPY – JPY led lätta nedgångar kontra USD

Valutaparet EUR/USD steg med över 30 punkter under den europeiska handeln och nådde så högt som 80,54. USD drog nytta av bättre än väntade nyheter från USA, vilket placerade valutan väl över den psykologiskt betydelsefulla 80,00 nivån. JPY hade också en kräftgång kontra AUD. Valutaparet AUD/JPY var upp med 80 punkter mitt på dagen där det nådde så högt som 80,15 innan en liten korrigering nedåt.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare i JPY vilja uppmärksamma ett parti av nyheter från USA och då specifikt Philly Fed tillverkningsindex. Indexet förväntas visa betydande tillväxt inom den amerikanska tillverkningssektorn. Om indikatorn kommer in på eller över det beräknade 10,3, kan JPY depreciera ytterligare mot USD.

Råolja – Råoljepriset faller efter den amerikanska rapporten för råoljelager

Efter att ha rört sig uppåt större delen av den europeiska handelsdagen, vände råoljan återigen till baisse efter ett högre än prognostiserad amerikansk inventeringsrapport i råoljelagren. Indikatorn togs som ett tecken på att efterfrågan på olja fortsätter att falla i USA. Medan råvaran nådde så högt som 94,10 dollar per fat under mitten på dagen, men började så småningom falla senare på dagen och nådde så lågt som 92,73 dollar per fat i slutet av den europeiska handeln.

Ser vi till dagens begivenheter kommer handlare i råolja vilja fortsätta att övervaka utvecklingen i euroområdet. Den fortsatta politiska osäkerheten i Grekland har resulterat i betydande riskaversion de senaste veckorna, vilket fått råoljepriset rasa. Ytterligare negativa nyheter i dag kan resultera i att råvaran får se ytterligare nedgångar.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De flesta tekniska indikatorerna placerar detta valutapar i det översålda territoriet, vilket indikerar att en uppåtgående rörelse kan komma att ske den närmaste tiden. Williams Percent Range på veckodiagrammet ligger för närvarande på -90, medan det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar.

GBP/USD

Medan det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, är de flesta andra tekniska indikatorerna placerade i neutralt territorium. Detta inkluderar det veckovisa diagrammets RSI och MACD/Osma. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/JPY

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket gör att detta valutapar kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Dessutom har ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets MACD/Osma bildats. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar.

USD/CHF

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser nedåt den närmaste tiden. Vidare, ligger RSI på samma diagram i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioner kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

AUD/CAD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har ett hausseartat kors bildats på samma diagram till Slow Stokastiska. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.