Home > Högre tillväxt i USA om politiker fokuserar på reformer.

Högre tillväxt i USA om politiker fokuserar på reformer.

Stanfordprofessorn John Taylor, en av slutkandidaterna om posten som ny Fedchef, anser att USA kan nå en starkare tillväxt om politikerna fokuserar på reformer som uppmuntrar till investeringar och nyanställningar.

Det sade han under natten till fredagen, enligt Bloomberg News.

”Jag skulle gå tillbaka till de grundläggande principerna, att incitament spelar roll, att skattenivåer spelar roll, och tillämpa de principerna. Du vill att utbudssidan i ekonomin ska växa snabbare och du kan göra det med en ny politik”, sade John Taylor.

Bloomberg News noterar att Fedchefskandidatens kommentarer sannolikt möts av gillande i Vita huset där president Donald Trump inledde sin mandatperiod med just ett löfte om att höja den amerikanska ekonomins tillväxttakt, som har legat på nivåer strax över 2 procent sedan 2010.

John Taylor jämförde USA:s tillväxt och produktivitet det senaste decenniet med perioden före finanskrisen, då de var påtagligt högre, och sade att skattereformer och tillbakadragande av regleringar kan föra tillbaka tillväxt och produktivitet till de tidigare nivåerna.

”När man blickar tillbaka på detta, kanske är det för mycket ’micro-managing’ av finansinstituten”, sade han.

Professorn upprepade samtidigt att penningpolitiska handlingsregler, även hans egen ’Taylor-regel’, inte är avsedda att följas slaviskt.

”Saker som Taylor-regeln, har jag alltid betonat, är inte avsedda att appliceras mekaniskt. De har lagts fram som ett sätt att tänka på en strategi för policyn”, sade John Taylor.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto