Home > Höjd riktkurs för Assa – nya rekar för Africa Oil, Biogaia och Intrum Justitia

Höjd riktkurs för Assa – nya rekar för Africa Oil, Biogaia och Intrum Justitia

Bland dagens nyhetskörd märks en haussad riktkurs för Assa Abloy och rekar för Biogaia, Africa Oil och Intrum Justitia.

Assa Abloy mot 400
Assa Abloy mot 400

Med sin höjda riktkurs för Assa Abloy till 400 kronor placerar sig Pareto Securities i topp bland låsbolagets bevakare där övriga analytikers riktkurser spänner mellan 235-388 kronor. I en dagsfärsk analys, där rekommendationen dessutom justerats upp till köp (behåll), lyfter Pareto fram förbättrade tillväxtutsikter i Europa i kombination med den förvärvspotential Assa Abloy bedöms ha de kommande åren.

På förvärvsfronten riktas Paretos blickar inte minst mot division Entrance Systems och mer specifikt mot den amerikanska marknaden. ”Efter att ha stakat ut riktningen med förvärvet av amerikanska Amarr (november 2013) är vägen framåt tydlig – att bygga upp Entrance Systems verksamhet i USA
på samma sätt som skett i Europa, vilket inkluderar produkter, distribution och service”, skriver Pareto. Med antagandet att Assa Abloy kan addera kring 5 procents förvärvad tillväxt per år under de kommande åren, för att sedan gradvis slå av på takten med en förbättrad ebit-marginal som följd, är den samlade tillväxteffekten substantiell, menar Pareto.

Även Biogaia, Africa Oil och Intrum Justitia har fått nya rekar.

Danske Markets sänker sin rekommendation för probiotikabolaget Biogaia till sälj från behåll. Det skriver Bloomberg First Word. Riktkursen sänks samtidigt till 195 från 225 kronor för aktien, som handlas till strax över 210 kronor, ned en dryg procent, i Stockholm under onsdagens
öppningshandel. Citigroup sänker sin riktkurs för oljeprospekteringsbolaget Africa Oil med 11 kronor till 69. Rekommendationen är fortfarande köp. Nordea Equity Research har återupptagit bevakningen av Intrum Justitia genom att sätta en köprekommendation. Riktkursen ligger på 215 kronor.

Under onsdagen framkom också att Ericsson har fått en order avseende 4g/LTE på 2.100-megahertzbandet från en thailändsk operatör (Dtac) samt att Aktiespararna säger nej till det nuvarande budet på Cision. ”Aktiespararna vill uppmärksamma sina medlemmar på möjligheten att sälja sina Cision-aktier i marknaden till ett högre pris”, heter det.

Källa: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto