Home > Höjd riktkurs i färsk Meda-analys, tre höjda riktkurser för Alfa Laval

Höjd riktkurs i färsk Meda-analys, tre höjda riktkurser för Alfa Laval

Bland dagens nyhetsskörd märks bland annat en höjd riktkurs i en helt färsk Meda-analys av Bank of America Merrill Lynch. Det bjuds också på hela tre höjda riktkurser för Alfa Laval

Bank of America Merrill Lynch ser egentligen inte särskilt många goda argument till varför ett annat bolag skulle vara intresserat av att förvärva Meda annat än av skattetekniska skäl för amerikanskt vidkommande. Det framgår av en dagsfärsk analysuppdatering, där riktkursen höjs med 15 kronor till 115rekommendation efter förra veckans avsnoppade Mylan-uppvaktning. Investmentbanken menar att det uppenbarligen föreligger köpintresse kring Meda och pekar på uppvaktningar från kanadensiska Valeant 2011, indiska Sun förra året och amerikanska Mylan, samt möjligt intresse från riskkapitalbolag.

Dock har frierierna inte fallit i god jord då Meda antingen inte är till salu eller på grund av att det svenska läkemedelsbolaget har för höga budförväntningar, skriver Bank of America Merrill Lynch. Att Mylan nobbades av Meda kan dock ha att göra med att det tänkta förvärvet skulle genomföras med hjälp av aktier, spekulerar analyshuset vidare.

Bortsett från de skattemässiga fördelar ett aktiebetalningsupplägg skulle ge en amerikansk köpare har banken svårt att se varför Medas tunga närvaro i Västeuropa, som inte är en av de mest attraktiva marknaderna, och en affärsverksamhet med litet utrymme till kostnadsbesparingar skulle tilltala en köpare.

Alfa Laval stiger 3 procent till 184:80 kronor efter gårdagens aviserade norska storförvärv. Citigroup höjer riktkursen för Alfa Laval till 187 kronor, från tidigare 145. Rekommendationen är neutral. JP Morgan Chase höjer riktkursen för Alfa Laval till 186 kronor, från tidigare 160. Rekommendationen är neutral.Även Danske Bank har höjt sin riktkurs för Alfa Laval till 187 kronor.

 

Källa: Direkt/Tradingportalen

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto