Home > Holmen visar upp relativ styrka

Holmen visar upp relativ styrka

Holmen har fallit 28 procent under året har utvecklats sämre än OMXS30, men har börjat visa relativ styrka den senaste månaden.

SX15 Materials rör sig cykliskt i fallande trender på så väl på kort-, medel och lång sikt. Den fallande trenden på kort sikt påbörjades i början av året. Den långsiktiga trendriktningen talar emot köp, men det finns indikationer på att en kortsiktig vändning uppåt kan vara på gång.

Index rör sig numera i en konsolideringsformation där den fallande trenden på kort sikt kan vara på väg att övergå till stigande. Vid ett genombrott av 225-nivån utöser den tekniska analysen en kortsiktig köpsignal, som i första hand indikerar en riktkurs på 270.

En långsiktig köpsignal ges först om index även passerar primärtrendens medelvärde på 200 dagar, som i dagsläget finns i trakterna kring 275. En mindre säljsignal ges om det i stället blir stödet vid 20 som först ger vika.

SX15 Materials PI
SX15 Materials PI (daily)

Holmen har utvecklats bättre än OMXS30 den senaste månaden. Aktien har bildat en stigande trendkanal som på kort sikt talar för köp av aktien. Med draghjälp från billigare olja och en starkare USA-dollar finns mer potential på uppsidan.

Aktiekursen (166,40 kr) har rekylerat ner till golvet av trendkanalen och stiger från stödområdet. Skulle däremot aktien falla genom tidigare botten (160 kr) och infria ett trendskifte med en lägre topp, innebär det att en säljsignal faller på plats.

Slutsats: Köp kan göras på dagens nivå med en närliggande stop loss vid 158. Den naturliga målkursen blir 208.

Holmen B (daily)
Holmen B (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.