Home > Hur Metacade (MCADE), ett kryptoprojekt i metaverse, skiljer sig från Axie Infinity (AXS)

Hur Metacade (MCADE), ett kryptoprojekt i metaverse, skiljer sig från Axie Infinity (AXS)

Alice Davies

Efter den senaste lanseringen av Metas $1500 Quest Pro VR-headset ser det ut som att metaverse är här för att stanna. Kryptoprojekt inom metaverse, som Axie Infinity, har fått mycket uppmärksamhet under det senaste året. Samtidigt som Axie Infinitys prestanda i bästa fall har varit tveksam, lanseras ett nytt metaverse-projekt; Metacade, som syftar till att skaka om GameFi-branschen.

I den här artikeln kommer vi att förklara skillnaderna mellan Axie Infinity och Metacade och vilken du bör överväga att investera i, med fördel snart

Axie Infinity (AXS) har fallit -94 % Sedan november 2021

Axie Infinity ett kryptoprojekt i metaverse som har kallats Play2Earn-motsvarigheten till Pokémon. Spelare har ett team av virtuella monster, kända som Axies, i turordningsbaserade strider för att vinna Smooth Love Potion (SLP), spelets inhemska reward token. Till skillnad från Pokémon har Axies dock verkliga värden som icke-fungibla tokens (NFT). Dessa Axies kan handlas på Axie Infinitys marknadsplats, där NFT’s Street rapporterar att några användare har fått så mycket som $800 000 för dem!

SLP är inte en helt unik token i kryptoprojekten i metaverse ekosystem; Axie Infinity Shards (AXS) är spelets styrningstoken och primära investeringsinstrument. Men spelare har blivit besvikna efter att båda dessa tokens har minskat drastiskt i värde från sina toppar 2021. För spelare i mindre ekonomiskt utvecklade länder som har ersatt sina traditionella inkomster med kryptoinvesteringar har denna nedgång lett till massförsäljning i panik när spelare skyndade sig att konvertera sina SLP och AXS till fiatvalutor. 

I skrivande stund har AXS backat omkring -94 % från sin topp i november 2021. Samtidigt har SLP backat med så mycket som -99 %, vilket innebär en betydande värdeförlust för Axie Infinitys spelare.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade är ett av de hetaste kryptoprojekten i metaverse som äntrade scenen 2022. Metacade är en virtuell hangout för i mångt och mycket allt inom metaverse, Web3 och Play2Earn-spel. Det är en plats dit spelare vänder för att upptäcka spel som Axie Infinity, lära sig hur man tjänar mer på dem och bidrar till GameFi:s framtid. I Metacade kommer du att kunna samarbeta med andra spelare, utvecklare och andra kryptofanatiker med ett enda mål i åtanke: att få ut det mesta av den otroliga potentialen som GameFi har att erbjuda.

Kärnan i Metacades filosofi är att erkänna användarnas värde i varje steg. Detta innebär inte bara att vara det primära navet för allt inom GameFi, utan även att belöna användare som bidrar till att göra Metacade till det främsta digitala kryptoprojektet i metaverse. Metacade planerar att ta tillbaka makten kring spelutveckling till spelcommunityn och hjälpa spelare att hitta arbete kopplat till deras passion.

Vad gör Metacade (MCADE) unikt?

Att Web3 i sin natur kretsar kring decentralisering innebär att det just nu råder brist på centraliserade plattformar för att hjälpa den vanliga spelaren att komma in i GameFi-världen. Vissa kan hävda att detta är hela poängen med decentralisering, men det kommer med en viktig nackdel: att ge spelare lika tillgång är nästan omöjligt, då det motarbetar spelare och i slutändan hindra adoption. Metacade är medvetna om detta, och det är därför de vill kombinera det bästa av båda världar: att vara en decentraliserad plattform som också är den centrala destinationen för att hitta allt du kan vilja veta om GameFi.

Metacade kommer att ha ett omfattande recensionssystem, topplistor och till och med områden för att dela den bästa GameFi-alfan. För att ytterligare uppmuntra användare att dela med sig av sin expertis planerar Metacade att belöna dem med MCADE tokens varje gång de delar något som gör communityn till en bättre plats. Istället för att slösa energi och expertis på plattformar som inte ger något tillbaka, planerar Metacade att belöna dig för det värde du tillför communityn.

En av Metacades mest spännande funktioner är dock Metagrants. Metagrants är ett sätt för communityn att rikta finansiering till endast de allra bästa GameFi-projekten. För att vinna en Metagrant måste utvecklare först anmäla sina projekt till en tävling tillsammans med dussintals, till och med hundratals, konkurrerande idéer.

Communityn röstar på sin favorit och vinnaren får finansiering från kassan för att bygga sin vision med stöd av just Metacades community. Väl i beta kan utvecklare använda Metacades interna testmiljö för att få communityn att prova deras spel innan den officiella lanseringen.

Naturligtvis kommer användare att belönas för sina bidrag, såsom i hur de hjälper till att göra dessa spel till det bästa de kan vara innan de adderas till Metacades virtuella arkad. Men det är inte det enda sättet Metacade öppnar möjligheter för spelare att öka sina spelintäkter.

År 2024 planerar Metacade att lansera en annonsplats för jobb som gör det möjligt för användarna att hitta möjligheter till att arbeta med det som de älskar med roller som sträcker sig från enstaka speltester med utvecklare utanför communityn till ledande befattningar inom några av de ledande kryptoprojekten i metaverse. 

Ska du investera i Axie Infinity (AXS) eller Metacade (MCADE)?

Samtidigt som Axie Infinity har hyllats för sin förmåga att ge spelare i låginkomstländer möjlighet att ersätta traditionellt arbete, har det volatila priset på SLP och AXS lett till en dramatisk minskning av antalet spelare. Enligt ABC News hade Axie Infinity 2,7 miljoner spelare på sin topp i april 2021; i slutet av september hade plattformen bara 111 000.

Parallellt med SLP:s inflationsbenägna tokenmekanik och den ökända hackerattacken mot Tonin Bridge, då $650 miljoner stals från kryptoprojektet, ser det ut som att spelets glansdagar kan vara förbi. Detta kan anses förväntat i en snabbt växande industri som bara är några år gammal, men det gör ändå inte AXS till en attraktiv investeringsmöjlighet som ett av de ledande kryptoprojekten i metaverse.

Samtidigt är Metacade relativt skyddad mot liknande katastrofer som drabbade Axie Infinity. Du kan se på det som att investera i S&P 500; ett av de 500 bolagen kan misslyckas, men det bredare indexet är mycket mindre volatilt än det enskilda bolagets aktiekurs.

Med detta i åtanke är Metacade den klara vinnaren här. Dess innovativa planer, som att finansiera nästa våg av de bästa Play2Earn-titlarna, är bara grädden på moset.

Du kan köpa Axie Infinity på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.