Home > Kan man ”bluffa” sig till framgång inom trading?

Kan man ”bluffa” sig till framgång inom trading?

Jag tänkte idag beröra ett ganska kontroversiellt ämne, nämligen ”fake it till you make it”

Trots detta bisarra faktum att konceptet faktiskt kan fungera, så anses det vara något bedrägligt, men om ingen vet sanningen och personen ifråga agerar och beter sig precis så som det förväntas av honom, då är det väl verkligt? Eller?

Det fanns ett tv program som gick på en Italienska tv-kanal som skildrade en man som ingick olika roller för att se hur långt han kunde komma inom olika områden, modefotograf, pilot, huligan, var några saker han testade.

Det mest imponerande av allt var när han skulle testa trader-rollen på en bank, helt galet eller hur, det mest otroliga tycker jag var att han lyckades riktigt bra med tradingen och han fick större och mer ansvar, utan några som helst kunskaper eller förståelse för marknaden, allt detta bara genom att agera övertygande och lära sig på vägen.

Det som till slut fick honom avslöjad var inte något misstag som han själv gjorde utan det var när en ur produktionsbolaget riggade en kamera dåligt som sedan syntes på väskan som han bar med sig till kontoret varje dag.

När han sedan en period efter detta blev intervjuad så frågade man hur han kunde lyckas med alla olika roller utan utbildning eller någon som helst kunskap i något av det han åtog sig att göra så han svarade han så här.

”Jag visste aldrig hur svåra dessa yrken egentligen var, eftersom jag inte visste, så hade jag inte någon rädsla, jag bara agerade, ignorerade allas negativa kommentarer och lärde mig snabbt och handlade efter min magkänsla, men framför allt så hade jag otroligt kul på vägen”

Detta sammanfattar ganska bra hur långt ens inställning kan ta en.
Tänk om man kunde applicera detta på allt man gör, coolt, eller hur?

Han lyckades ju faktiskt, då är det ju inte fråga om fake, kanske till en början men sedan övergår det till sanning tycker jag.

Min poäng är att han tror på det han gör och han hade ingen som helst rädsla eller förutfattade åsikter om det han gjorde, han agerade och hade kul, resten löste sig.

Den stora frågan återstår, är det ok att ”fake it till you make it” ?

Jag tycker det är den initiala anledningen till varför man gör det som är viktig,
Gör du det för att ”bluffa” eller vill du verkligen lyckas med det du gör och brinner du för detta, gör du det så är det bara att satsa, resten löser sig på vägen.

Några peppande saker att tänka på

– Lista ut vad som gör dig lycklig, inte vad andra vill att du ska vara eller göra. utan vad som verkligen gör DIG lycklig.

– Bryt reglerna, du måste våga gå din egen väg och utmana, hur kul är det att bara flyta med och vara en medelmåtta, det är den enkla men tråkiga vägen.

– Lyssna inte på nejsägarna, det finns alltid dem som kommer att säga ”du kan inte göra si eller så” det är deras åsikt och det passar inte in i ditt liv eller din plan.

– Tro på dig själv, om inte du tror på dig själv så gör ingen annan det heller.

– Arbeta häcken av dig så kommer du att lyckas. Samtidigt som du är ute och har kul så är det någon på andra sidan som jobbar på sin dröm, glöm inte det. Man ska ha kul i livet, missförstå mig inte, men det handlar om prioriteringar. Det du prioriterar och fokuserar på kommer garanterat att gå bra.

– Ge något tillbaka, Dela med dig av din kunskap, gör en god sak för någon då och då. ”What you give, you will have.”

Jag väntar in lite stödnivåer på S&P 500 som jag tycker ska infrias innan jag kliver på tåget, neråt i detta fall.

1683-1685, 1687-1688, 1700, 1709 är de motstånd som jag framöver kommer bevaka.

Det jag bland annat vill se när jag plockar fram ett stöd eller motstånd är en tydlig V eller A – formation (som jag kallar dem) där priset vänt, på så sätt får jag fram tydliga och starka motstånd/stöd, se exemplet på bilden nedan.

Uppstår det en rekyl på något av mina motstånd så utlöser det en säljsignal enligt mina kvalitetpunkter nedan:

1) 20 dagars glidande medelvärde ska gå åt samma håll som jag handlar åt.
2) Ett motstånd/stöd måste ha bekräftats
3) Sker ovan nämnda punkter så måste en rekyl på 60 minuterscharten uppstå
4) Uppstår rekylen enligt ovan nämnda scenario så köper/säljer jag strax över/under motstånd/stöd med en stoploss strax över/under motståndet/stödet.

När jag sedan befinner mig i en position som går rätt så flyttar jag stoplossen till breakeven.

S&P 500
S&P 500
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto