Home > Hur projekt som Metacade växer då Axie Infinity faller

Hur projekt som Metacade växer då Axie Infinity faller

Alice Davies

Björnmarknaden som kryptovalutan är inne i har tagit hårt på Axie Infinity. Play-to-earn-spelets token sköt i höjden förra året då game-fi blev en av de hetaste sektorerna inom krypto. Björnmarknaden, en minskning av antalet användare och den hackerattack de nyligen utsattes för har dock inneburit problem för Axie. När allt lugnar ner sig letar investerare efter nya möjligheter och på sociala medier riktas stor uppmärksamhet mot Metacade.

Vad är Metacade?

Metacade är en helt ny community inom Web3 för spelare och kryptoentusiaster. Användare kan kommunicera och samarbeta kring spel och även utveckla sina egna. Projektet ämnar att bygga en inkluderande och rolig plats att hänga på såväl som play-to-earn-spel. Detta kommer att vara världens första community-drivna, P2E-arkad, och Axie Infinity kan definitivt möta hård konkurrens om användarna.

Spelare kan spela populära spel, kampera på topplistor, recensera titlar och engagera sig i omröstningar för framtida utveckling. MCADE token kommer att användas för prisdragningar, spelturneringar och staking.

Problem för Axie Infinity

Axie Infinity skadades nyligen då hackers stal 600 miljoner dollar från Ronin Network, som står bakom Axie-projektet. Detta var en av de största hackerattackerna i kryptons historia och ledde till att vissa användare drog sig ur projektet, samtidigt som nya användare också kommer att drivas till andra spelprojekt. 

Som mest hade Axie cirka 2,7 miljoner användare, vilket var i april 2021. I september 2022 hade detta antal sjunkit till 110 000. Axies inhemska token AXS hade tidigare skjutit i höjden till $160 men handlas för närvarande till endast $12. Projektet kan fortfarande göra någon slags comeback när marknaden återhämtar sig och spelare äger många Axie NFT:er som kan användas i framtiden.

Vad gör Metacade unikt?

Det första som gör Metacade unikt är dess arkadspel! Detta upplägg som ett flerspelshus kommer att tillföra spänning till P2E-communityn. För Axie utgörs stora delar av problemen av att det bara har en titel och ett tema. Spelare letar alltid efter nya utmaningar och när användarna försvann från Axie minskade intjäningsdelen.

Metacade kommer att säkerställa att spelare hålls sysselsatta eftersom de kan tjäna tokens på olika titlar i olika genrer. Precis som när vi letar efter en film att se, kanske vi vill ha sci-fi en dag och action en annan. Med Metacade kan spelare sätta sig ner för rollspelsäventyr ena dagen, medan de andra dagar tar sig an ett spel inom någon annan genre, såsom krig eller sport.

Den andra fördelen med plattformen är att Metacades token kan användas för staking och investerare kommer att tjäna en del av intäkterna. Det betyder att spelare kommer att få ytterligare belöning från deras engagemang, men passiva investerare kan också dra nytta av det.

Varför ska du investera i Play to Earn?

Enligt den nyligen publicerade “Blockchain Game Alliance Report“ interagerar 1,4 miljoner plånböcker med spel dagligen. Den siffran står för enorma 49 % av användningen av blockkedjor.

Metaverse är nästa steg för P2E-industrin och NFT-tokenisering kan explodera när det utvecklas. Stora företag som Walmart håller redan på att inrätta sina virtuella lokaler och föra in sina produkter till en digital värld. Det är ett tydligt tecken på att stora amerikanska institutioner har gjort sina efterforskningar och ser metaverse som framtiden för sina varumärken. Tills att det utvecklas vidare kan investerare och spelare få tillgång till en blockkedjearkad i Metacade, och metaverse-titlar kommer att kunna tillgås när tiden är mogen. Spelare bör hoppa på tåget och börja stapla NFT:er och MCADE-tokens nu.

Slutsats

P2E har dykt upp som en av de hetaste sektorerna inom världen för kryptovalutor, och spelandet kommer inte att försvinna. Axie Infinity har stött på problem efter en hackerattack, men den verkligheten är att spelare vill ha variation för att de ska förbli motiverade att spela. Metacade kommer att erbjuda den variationen, och en konstant ström av nya titlar kommer att innebära att belöningar i spelen, såväl som MCADE token, kommer att göra att deras värden bibehålls bättre än på en plattform med endast ett spel. 

Du kan köpa Axie Infinity (AXS) på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.