Home > Husqvarna B – Ny trend på väg att upptas

Husqvarna B – Ny trend på väg att upptas

Husqvarna som tillverkar skogsmaskiner och trädgårdsmaskiner är klart konjukturkänsligt  har under året fallit kraftigt. Logiken är att går gräsklipparen sönder kan man ofta låna en av grannen om man känner sig osäker på sin ekonomi. Man behöver inte nödvändigtvis köpa en ny. Med dagens kurs på ca 30 kr har aktien i år gått ner ca 46%.

Vi har sedan tidigare rekommenderat blankningar av Husqvarna B aktien med stop loss på 36,50 kr. Detta efter bland annat att vi fått en Death Cross formation där det glidande medelvärdet på 50 dagar korsat medelvärdet på 200 dagar.

Den långa trenden som kan definieras av det glidande medelvärdet på 200 dagar är klart nedåtriktad.

Den  kortsiktiga trenden ser däremot nu ut att tveka en aning i sin nedgång. Vi kan här vara på väg att vända uppåt. En koppling kan här göras till OMXS30-indexet som ser ut att vilja testa motståndet vid 970. Lyckas OMXS30 bryta över motståndet vid 970 så skulle Husqvarna lätt kunna vara en av de aktierna som får en relativt stark utveckling.

Husqvarna B som nådde som lägst 29,30 kr och har nu flera indikationer på att kunna vända uppåt. 20-dagars medelvärde har börjat flacka ur och vi har positiva divergenser i våra indikatorer Stochastic och MacD. Aktien har ett jämfört med 970 för OMXS30 motsvarande motstånd strax under 34 kr.  Bryter vi över motståndet 34, och det gärna under en volymökning, så får vi en köpsignal. Vi skulle då kunna sikta på en uppgång till 43-45 kr.

Slutsats: Eventuellt blankade positioner föreslås köpas tillbaka om Husqvarna B handlas i 34 kr. Vi flyttar alltså ner den gamla stop lossen från 36,50 kr till 34 kr. Köper man en ny position för uppgång då så kan man sikta på nivån kring 43-45 kr. Stop loss föreslås då till 29 kr.

Husqvarna B (dagsdiagram)
Husqvarna B (dagsdiagram)
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.