Home > Husqvarna nära köpsignaler

Husqvarna nära köpsignaler

Husqvarna B får köpsignaler om aktien går över 35 kr. Osäkerheten i aktien har minskat i och med att man efter en lång period av ledningsosäkerhet anställt en ordinarie VD.

Husqvarna har äntligen fått en ordinarie VD när nu den tillförordnade koncernchefen Hans Linnarson tillträder. Den tidigare VD:n Magnus Yngen avgick i augusti och hade dessförinnan dessutom varit sjukskriven sedan den 9 juni.

Denna osäkerhet gällande ledarskapet i kombination med mycket stora problem i samband med en fabriksflytt i USA har orsakat en betydande osäkerhet hos aktiemarknaden. Lägger man sedan till börsens motvilja mot alla konjukturkänsliga bolag så är inte Husqvarna B:s nedgång med 29% i år så överraskande. Detta att jämföra med nedgången för OMXS30 på 16%.

Den långa trenden för Husqvarna B, definierad som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktad. Aktien har sedan i augusti pendlat mellan ca 26-29 kr och ca 35 kr. Husqvarna B står i skrivande stund på 34,03 kr.

Skulle aktien etablera sig över motståndet vid 35 kr får vi en köpsignal ur en huvudskuldra-formation. Potentialen på den köpsignalen är upp till 44 kr, men vi har ett viktigt motstånd strax innan dess på ca 43 kr. Går aktien istället under stödnivån på 26 kr får vi en kraftig säljsignal.

En medellångsiktig strategi är därför att köpa aktien om den skulle gå över 35 kr. Sikta på 43 kr. Ta gärna en relativt liten position då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Stop loss 32 kr.

Stänger Husqvarna B istället under stödet vid 26 kr så rekommenderar vi blankning av aktien. Stop loss 30 kr.

En mer kortsiktig strategi är att använda sig av stödet vid 29 kr och motståndet vid 35 kr i sitt agerande. Alltså: Blanka aktien när den är strax under 35 kr. Stop loss 36 kr. Köp aktien strax över 29 kr. Stop loss 28 kr.

Husqvarna B (Dagsdiagram)
Husqvarna B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto