Home > Husqvarna: Sälj på rekylen

Husqvarna: Sälj på rekylen

Riskaptiten har ökat på Stockholmsbörsen den senaste veckan, men enligt den tekniska analysen är det ännu inget givet köpläge utifrån börsklimatet OMXS30. Det osäkra börsläget talar för att avvakta, men den riskvillige kan överväga att agera med mindre positioner och tajtare nödutgångar.

Husqvarna som är världsledande tillverkare av skogsmaskiner och trädgårdsmaskiner har fallit ca 40 procent under 2011. Detta kan ställas i proportion till ett fall på ca 20 procent för SX25 Consumer Discretionary Index som innehåller ett 30-tal bolag, varar Husqvarna som tillhandahåller sällanköpsvaror.

Den långsiktiga trenden (ett till några år) har varit neutral under 2010, och har under sommaren övergått till fallande, i samband med en Death Cross formation där det glidande medelvärdet på 50 dagar korsat medelvärdet på 200 dagar. Detta är en långsiktig säljsignal där man bör gå ur sina positioner på lång sikt, alternativt blanka.

Även i ett kortare perspektiv (någon dag till några veckor) är trenden som definieras av det röda glidande medelvärdet på 20 dagar fallande. Vid noteringar under medelvärdet är vår strategi att leta efter säljtillfällen. Säljsignaler effektueras ofta vid motreaktioner upp i den fallande marknaden.

I dagsdiagrammet nedan har aktien handlats inom en fallande trendkanal och använt MA-20 som vändningpunkt vid ett flertal gånger. Aktien har under veckan rekylerat upp mot taket av trendkanalen och MA-20. Detta innebär att vi kan agera på kort sikt som säljare med den fallande trenden i ryggen.

Slutats: Blankning kan ske på dagens nivå med exit placerad vid 36,50 kr.

Teknisk analys Husqvarna
Teknisk analys Husqvarna
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto