Home > IAG:s aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från Q4-resultaten?

IAG:s aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från Q4-resultaten?

IAG tillhandahåller passagerar- och godstransport över hela världen, och har en flotta med 600 flyg under namn som Iberia, Aer Lingus och British Airways. De har påverkats starkt av pandemin då flygindustrin drabbades av sin värsta kris någonsin. Till följd av det minskade IAG:s aktiepris under 2020 tillsammans med resten av branschen, men har återhämtat sig under de senaste månaderna. Under de senaste 12 månaderna ligger aktien nere -3,56%.

När rapporterar IAG sina Q4-resultat?

IAG rapporterar 2020 års resultat den 26:e februari.

Marknadens förväntningar från IAG:s resultaträkning?

Marknaden förväntar sig en ytterligare nedgång i EPS med cirka -6,42% i och med att branschen fortfarande ligger nere på grund av reserestriktioner. Positiva överraskningar i detta område bör räcka för att få marknaden att vända, framförallt med tanke på att IAG:s tekniska bild ser ut som att de redan har nått en botten.

IAG:s aktie: en teknisk analys

Det tekniska perspektivet har förbättrats avsevärt på sistone. Vi såg en dramatisk nedgång i priset i april 2020 när världen bokstavligt talat stängde ned på grund av pandemin, och efter det en konsolidering runt de nivåerna.

Det intressanta är att marknaden nådde en lägre låg punkt och sen vände – detta sker ofta i ett inverterat ”head and shoulders”-mönster. Mönstret ser ännu mer lockande ut då en dubbelbotten under ”huvudet” av detta mönster förstärker en potentiell vändning.

Om resultaträkningen blir en positiv överraskning är nästa resistensnivå nacklinjen av det inverterade ”head and shoulders”-mönstret. Ett genombrott över nacklinjen kommer leda till intresse mot den uppmätta rörelsen som räknas ut som distansen från huvudet till nacklinjen, projicerat från nacklinjen.

Å andra sidan kan en negativ resultaträkning leda till att priset igen testar de låga nivåerna. Om marknaden rör sig under dubbelbotten ogiltigförklaras vändmönstret.

Hur ser prognosen ut för IAG:s aktiepris?

Industrin har som sagt drabbats hårt av pandemin, men det finns hopp. Då vaccinationskampanjen fortsätter i avancerade ekonomier finns det en förhoppning att flygbolagen kommer vända starkt tillsammans med världens ekonomier.

Det är dock en bra bit till dess, framförallt med tanke på att de europeiska ekonomierna fortfarande är nedstängda. Faktum är att europeiska bokningar har minskat sedan i januari. Dessutom steg priset på olja till 60 dollar idag, vilket sätter ännu mer press på en utsatt flygbransch.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.