Home > ICA Gruppen väntas rapportera fina siffror för svenska marknaden

ICA Gruppen väntas rapportera fina siffror för svenska marknaden

Med en stabil matmarknad i ryggen väntas Ica Gruppen inte bjuda på några större överraskningar i sin rapport för det andra kvartalet. I sedvanlig ordning bedöms den svenska verksamheten visa fina siffror, medan kräftgången i Norge spås fortgå. Däremot är det första gången Ica Gruppen rapporterar i sin nya utformning vilket kan skapa viss osäkerhet.

Det säger analytiker Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med inför rapporten.

”Den svenska verksamheten ska fortsätta visa bra siffror med en stabil tillväxt. Det har varit en hyfsad matmarknad under kvartalet. Frågetecken kring sorgebarnet Ica Norge kvarstår dock”, säger analytikern.

Ica Norges samarbete med Norgesgruppen avseende inköp och logistik stoppades i april av norska konkurrensmyndigheten. I juli fick Ica Norge ett temporärt godkännande av avtalet och den 30 september väntas ett slutgiltigt besked.

En annan analytiker uppger att det faktum att Ica Gruppen befinner sig i ett vänteläge huruvida avtalet ska gå igenom eller inte, gör att de inte kan genomföra önskade åtgärder i Norge. Det talar för att den norska verksamheten kan se ännu sämre ut.

Han kommenterar även att Ica Gruppen är ett ”nytt” bolag på börsen och att det finns en viss osäkerhet kring de finansiella transaktioner som skett.

”Det blir intressant att se hur det slår på finansnetto, samt om bolaget gjort förändringar i redovisningen”, säger analytikern.

Därutöver är kommentarer kring portföljbolagen och dess framtid intressanta, samt den kommande satsningen på e-handel.

Enligt SME Direkts sammanställning av 4 analytikers prognoser väntas Ica Gruppen redovisa ett rörelseresultat (ebit) på 777 miljoner kronor och en försäljning på 25,3 miljarder för det andra kvartalet.

Ica Gruppens rapport presenteras onsdagen den 21 augusti klockan 7.30 och en efterföljande rapportkonferens hålls klockan 10.00.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto