Home > IMAX satsar hårt på Virtual Reality. Spår bred lansering i USA 2018.

IMAX satsar hårt på Virtual Reality. Spår bred lansering i USA 2018.

Imax bedömer att bolagets satsning på virtual reality, VR, som bland annat görs tillsammans med Starbreeze, förmodligen kan rullas ut i hela USA 2018.

Det framkom när Imax vd Richard Gelfond talade på en konferens i New York på torsdagen i Goldman Sachs regi, skriver nättidningen M&E Daily.

I våras ingick spelutvecklaren Starbreeze ett samarbete med filmföretaget Imax för att skapa ett koncept för så kallade destinationsbaserade VR-upplevelser under Imax varumärke. Samarbetet innebär bland annat att parterna ska erbjuda en VR-upplevelse baserad på Starbreeze headset Star VR i en Imax-miljö. Nyligen kom beskedet att Starbreeze börjat leverera Star VR till Imax i förberedelse för öppnandet av ImaxVR-centret i Los Angeles senare i år.

På frågan om när VR-satsning väntas ge ett betydelsefullt bidrag till Imax resultat och lanseras brett i hela USA svarade Richard Gelfond:

”Det är alltid svårt att säga när det gäller en ny verksamhet. Men när jag tittar på vår plan så skulle jag säga förmodligen 2018″.

Richard Gelfonds bedömning kring intäktsmodellen påminner i stort om vad bolaget tidigare talat om. En VR-upplevelse hos Imax som varar i fem-tio minuter kan komma att kosta mellan 7 och 10 dollar.

”Vi håller på att ta fram modellen för det här just nu, men det ser ut som att en teater kan inrymma 10-15 VR-pods (vilket skulle betyda 10-15 Star VR-headset, reds anm)”, sade Richard Gelfond.

Starbreeze (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto