Home > IMF-chefen Christine Lagarde ser behov att revidera ned tillväxtprognos igen.

IMF-chefen Christine Lagarde ser behov att revidera ned tillväxtprognos igen.

IMF kommer troligen att återigen revidera ned sin globala BNP-prognos för 2016 då de ekonomiska utsikterna hämmas av svag efterfrågan, dämpad handel och investeringar samt ökande ojämlikhet.

Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i intervju med Reuters på torsdagen, inför helgens G20-möte i Kina.

IMF sänkte i juli sin globala BNP-prognos till 3,1 procent i år och 3,4 procent 2017 med hänvisning till Brexit, en nedrevidering med 0,1 procentenheter för båda åren.

Hon sade att G20-länderna behöver göra mer för att öka efterfrågan och stötta villkoren för ökad handel och globalisering.

Även om flera risker, som Brexit och en hårdlandning i Kina, ännu inte har blivit verklighet, så beskriver hon utsikterna som en ”något avtagande tillväxt, bräcklig, svag och definitivt inte driven av handel”.

Man kan argumentera för att Brexit inte blivit den massiva kris som befarats, att Kinas omläggning går bra och att råvarupriserna stigit något.

”Men när man ser djupare i de ekonomiska tillväxtutsikterna, på tillväxtpotentialen, på produktiviteten, så får vi inte så bra signaler, och vi kommer troligen att behöva revidera ned vår tillväxtprognos för 2016″, sade hon.

IMF presenterar en ny prognos i början av oktober, i samband med deras årsmöte.

På torsdagen publicerade vi på Tradingportalen att IMF skrev i en rapport att G20 måste ”dra i alla nödvändiga spakar” för tillväxt, och att utsikterna för den globala tillväxten är fortsatt dämpad, och att den senaste tidens data pekar mot en än mer blygsam tillväxttaxt i år.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto