Home > IMF kan komma att ta mellanroll i grekiska skuldsamtalen.

IMF kan komma att ta mellanroll i grekiska skuldsamtalen.

IMF kommer inte att gå med i stödprogrammet för Grekland utan sannolikt acceptera en särskild rådgivande roll med begränsade befogenheter men som håller dem kvar vid förhandlingsbordet.

Det uppger källor till Reuters.

IMF har under en längre tid avvaktat med att gå med i det senaste stödprogrammet för Grekland. De har ansett att de europeiska kreditgivarna haft för optimistiska kalkyler och krävt skuldlättnader för Grekland för att gå med, vilket européerna inte velat godkänna. Samtalen mellan parterna har därefter legat i träda.

Uppgörelsen skulle innebära mer än bara rådgivande roll men inte ha samma strikta villkorande som tidigare, med granskningar var tredje månad. IMF skulle dock inte bidra med pengar.

”På detta sätt kan Lagarde gå till styrelsen och säga att ’vi bryter inte mot reglerna och Schäuble, vars regering står inför ett val nästa höst, kan säga att ’vi har IMF ombord”, sade en källa.

Gerry Rice, talesperson för IMF, sade till Bloomberg News att de har ett fortsatt engagemang för Grekland med syftet att nå en överenskommelse som IMF kan stötta.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto