Home > Implikationerna av en dubbelkombination

Implikationerna av en dubbelkombination

Ett av de vanligaste mönstren under Ralph Elliots vågteori är en dubbelkombination som innehåller två enkla korrigerande vågor som är anslutna av ett mellanliggande segment. Det dyker upp på olika platser – den andra vågen av ett impulsivt drag, en våg av en triangel etc.

Coronavirus-krisen har lett till en stark efterfrågan på dollar. Investerare flockades till den upplevda säkerheten i dollarn, vilket gjorde att den steg kraftigt samtidigt som aktiemarknaden gick ned med över 30% av dess värde.

Allt medan tiden har gått har dock USD tappat sitt momentum, och vi har börjat se mönster om en återgång på flera diagram. EURUSD exempelvis verkar ha avslutat ett dubbelkombinationsmönster som inleddes för två år sedan. Vid denna tidpunkt köptes och såldes paret för över 1,20. Kommer historien upprepa sig och hota att nå sådana nivåer igen?

Har EURUSD nått sin botten?

Fram till den nyligen uppkomna triangulära konsolideringen mot slutet av dubbelkombinationen har prisåtgärderna för EURUSD-paret sett små eller icke befintliga vändningar. Faktum är att inget segment har gått tillbaka mer än 61,8% av föregående marknadssvängningar, vilket gör det svårt för köpare och säljare att tro på motsatsen.

Det har under de senaste två åren varit svårt att välja en botten för EURUSD-paret. Kan det vara så att rörelsen till 1,07-området är den nya botten i den nära framtiden?

Dubbelkombinationen som går mot 0-x-trenden är nyckeln här. Rörelsen över 1,10 som följde ECB:s presskonferens föregående vecka mötte resistens vid 0-x trendlinjen. Reaktionen från den dynamiska resistensen var så stark att paret föll två hundra punkter i en nästintill vertikal förflyttning.

Det tekniska argumentet här för så kallade tjurar är dock lockande. Om man mäter från högt till lågt har marknaden redan gått tillbaka 61,8% av förflyttningen till 0-x-trendlinjen.

Enligt Elliots vågteori är en återgång mellan 50%-61,8% en perfekt plats för den tredje förlängda vågen. Om detta är sant kan EURUSD flytta sig över 1,10 snabbare än många trott.

För nästan 100 år sedan trodde Ralph Elliot att marknader förändras av en anledning, och att när de förändras sker det i vågor, vilket skapar mönster och cykler. Systemet han skapade använder impulsiva och korrigerande mönster för att förklara marknadskrafter.

Om den dubbelkombination som presenterats här håller har EURUSD avslutat en baisseartad trend som tog över två år att ta form.

Vad som ligger framför oss är kanske inte så baisseartat trots allt.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto