Home > Indiens Nifty 50 och Sensex kan möjligtvis drabbas av ett blow-off-mönster

Indiens Nifty 50 och Sensex kan möjligtvis drabbas av ett blow-off-mönster

Indexet Nifty 50 (Nifty Fifty) består av de bästa indiska aktierna och har haft en stigande trend länge, men kan denna trend vara på väg mot ett slut med ett blow-off-mönster? Samma sak kan även ske för Sensex.

Eftersom jag valde att blanka Nifty 50 igår blev jag besviken över att se priset stiga (vilket hade inneburit en förlust) över natten, och jag inte kunde göra något åt det i min tidszon. Men frustrationen vände snabbt till upprymdhet i morse när jag såg att priset har tappat rejält, vilket har lett till en ordentlig vinst för mig.

India 50:s 1-timmesdiagram (källa: IG)

Detta kan vara ett exempel på ett blow-off-mönster, vilket Investopedia definierar som ett ”mönster som visar en skarp och snabb ökning i en tillgångs pris och handelsvolym, följt av en skarp och snabb nedgång i pris”.

Vad är de indiska indexen Nifty 50 och Sensex?

Nifty 50 är ett index som består av de bästa 50 aktierna som är listade på National Stock Exchange (NSE) of India Ltd. Sensex är ett alternativt indiskt index som består av 30 aktier listade på Bombay Stock Exchange (BSE).

Ska man sälja Nifty 50 eller Sensex just nu?

Om du tror att den stigande trenden på indiska index, eller andra internationella index, är på väg mot ett slut, då kan du överväga att blanka innan vi ser en krasch, korrigering eller björnmarknad. Det är dock värt att nämna att min analys kan vara felaktig, och detta kan visa sig vara en temporär tillbakagång. I så fall hade du tjänat på att etablera en lång position.

En prisprognos för Nifty 50 

Eftersom jag redan har en blankad position till omkring dagens pris kommer jag inte att blanka igen (skala in i min blankade position) om inte priset går tillbaka till toppen på 17 770. Om priset å andra sidan fortsätter att sjunka är det ingen som vet hur långt det kan gå, eller hur snabbt.

Vad du gör är naturligtvis upp till dig.

Var kan man köpa eller sälja aktieindex idag? 

Om du håller med om min analys kanske du vill blanka Nifty 50 eller Sensex. Om du inte håller med kan man anse att det just nu är en bra tid att köpa. Hur som helst behöver du en mäklare för att köpa eller sälja detta eller något annat aktieindex, och två av de bästa nätmäklare vi känner till är:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto