Home > Industrivärden – Säljsignaler på gång

Industrivärden – Säljsignaler på gång

Industrivärden C har legat i en stigande kortsiktig trend de senaste månaderna. Nu börjar aktien däremot se svag ut och vi ligger nära till att få säljsignaler.

Investmentbolaget Industrivärden har sedan i höstas utvecklats starkt. Industrivärden C, som i skrivande stund handlas i 98,4 kr, har sedan bottennivån i september på 66 kr, gått upp med 50%. Konstigt vore väl det kanske annars då Industrivärdens belånade aktieportfölj förutom Handelsbanken innehåller många cyckliska aktier såsom Sandvik, Volvo, SSAB med mera som under samma period rusat på börsen.

Den långa trenden i Industrivärden C, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande nedåtriktad trots börsuppgången de senaste månaderna. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är dock uppåtriktad.

Industrivärden C har emellertid de senaste veckorna stått och stampat kursmässigt. Nu ser det ut också ut som en huvudskuldra-formation med sned nacklinje har bildats där vi får en säljsignal om vi stänger under 100 kr. Vi har i och för sig en stödnivå redan vid ca 99 men aktien ser väldigt tveksam ut i diagrammet.

För att Industrivärden C ska se stark ut igen måste vi gå över motståndet vid 103 kr. Då slås huvudskuldra-formationen sönder. Potentialen på säljsignalen är ungefär ned till stödet vid 92 kr. Under den nivån har aktien ett ännu starkare stöd vid ca 88 kr.

Särskilt med tanke på att OMXS30 och en del andra enskilda aktier nu börjar visa svaghetstendenser vill vi öka försiktigheten beträffande placeringar i Industrivärden. Använd gärna tajta stop losser på placeringar i aktien. Är man försiktig så rekommenderar vi en stop loss på innehav om aktien stänger under 100 kr.

Är man lite mer aggressiv och blankar i detta läget så rekommenderar vi en stop loss om aktien stänger över 103 kr. Sikta på en kursnedgång till minst 92 kr. Flytta med stop lossen allteftersom kursen går ner.

Industrivärden C (Dagsdiagram)
Industrivärden C (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.