Home > Inför SKF-rapport, Nordea tror på besvikelse

Inför SKF-rapport, Nordea tror på besvikelse

SKF B (daily chart)
SKF B (daily chart)

Nordea tror att efterfrågeutvecklingen har varit svagare än vad SKF:s prognos för det tredje kvartalet indikerar och banken ser därför en klar risk för besvikelse när rapporten väl läggs fram.

Det framgår av en dagsfärsk analys i vilken rekommendationen sänks från köp till sälj, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat på fredagsmorgonen.

”Under denna vecka har vi träffat några av våra källor i branschen och de vittnar om att september har varit mycket svag och det har också bekräftats av ledande indikatorer”, skriver Nordea.

Sammantaget har banken sänkt sina estimat för SKF:s rörelsevinst under åren 2012-2014 med 5-10 procent, dels på grund av lägre antaganden om volymerna och dels på grund av valutarörelser.

Nordea påpekar också att SKF-aktien handlas med en lägre rabatt än vanligt i förhållande till de svenska sektorkollegorna. Samtidigt ligger värderingspremien gentemot den amerikanska konkurrenten Timken på rekordhöga nivåer.

Banken har i värderingsmodellerna nu även lagt in en reservering för potentiella konkurrensbrottsböter om 3,5 miljarder kronor, motsvarande cirka 5 procent av bolagets årsomsättning.

SKF var en av förlorarna på fredagens Stockholmsbörs. Som mest omsatta aktie hade den kring klockan 13.20 tappat 2 procent.

GPRV SKF
GPRV SKF

Av: Direkt/Tradingportalen

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.