Home > Information om ECB:s plan gav ett rally i EUR

Information om ECB:s plan gav ett rally i EUR

EUR hade ett rally mot nästan alla dess viktigaste valutarivaler under den europeiska handeln i går, efter att detaljer om ECB:s plan att sänka upplåningskostnaderna i Italien och Spanien börjat sippra ut. I dag utöver ECB:s presskonferens, där de slutliga planerna på att öka stödet för euroområdets ekonomi förväntas bli presenterad kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter. ADP-rapporten och ISM tjänsteindexet PMI släpps vid 12:15 och 14:00 GMT respektive, vilket kan leda till nedgångar i USD om rapporterna kommer in under de förväntade värdena.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up up up
Veckotrend up up up up down up
Motstånd 1.2722 1.5984 79.56 0.9664 1.0329 0.8035
1.2668 1.5941 79.04 0.9615 1.0275 0.7986
1.2637 1.5914 78.71 0.9586 1.0241 0.7957
Stöd 1.2583 1.5870 78.19 0.9538 1.0186 0.7909
1.2551 1.5843 77.86 0.9509 1.0152 0.7879
1.2498 1.5800 77.34 0.9460 1.0098 0.7831

Ekonominyheter

USD – ADP-rapporten redo att generera volatilitet i dag

USD föll mot flera av dess viktigaste valutarivaler i går, där publicerandet av detaljer om ECB:s plan att stärka euroområdets återhämtning ledde till risktagande på marknaden. Valutaparet USD/CHF föll med mer än 70 punkter under första delen av handeldagen för att nå så lågt som 0,9529. En liten korrigering uppåt under eftermiddagens handel tog USD till 0,9550 nivån. Valutaparet EUR/USD lyckades stiga med mer än 100 punkter under den europeiska handeln för handlas så högt som 1,2611. En liten korrigering nedåt senare under dagen fick valutaparet att nå 1,2590 nivån.

När det gäller dagens handel kommer de flesta analytiker att fokusera på ECB:s presskonferens, planerad klockan 12:30 GMT. Dock bör valutahandlare i USD inte glömma att uppmärksamma amerikanska nyheter också. ADP-rapporten kommer att vara av särskild betydelse. ADP-siffran anses vara en ytterst solid indikator för fredagens viktiga NFP-rapport och har varit känd för att leda till volatilitet på marknaden. Om dagens nyheter kommer in under det prognostiserade på 141000 kan USD se nedgångar under dagens handel.

EUR – ECB:s presskonferens kan hjälpa EUR utvidga sina uppgångar

EUR hade uppgångar över hela linjen i går, då valutahandlare börjat flyttat sina pengar till mer riskfyllda tillgångar med spekulationer om ECB:s planer på att sänka upplåningskostnaderna i euroområdet. Valutaparet EUR/JPY avancerade med mer än 80 punkter över dagen för att nå så högt som 98,90. Mot det brittiska pundet (GBP) apprecierade EUR med nära 40 punkter för att nå 0,7927. En liten korrigering nedåt senare under dagen sänkte EUR till 0,7920 nivån.

I dag kommer alla ögon att vara på ECB: s presskonferens planerad att äga rum klockan 12:30 GMT, för att se vad de exakta detaljerna är för planerna på att sänka de spanska och italienska lånekostnaderna. Varje indikation från investerare om att ECB inte gick tillräckligt långt i sina planer att öka euroområdets återhämtning, kan resultera i att EUR vänder nedåt efter gårdagens uppgångar. Imorgon bör valutahandlare i EUR inte glömma att uppmärksamma den amerikanska NFP-rapporten. Om siffran kommer in under förväntningarna, kan valutaparet EUR/USD se uppgångar innan marknaderna stänger för helgen.

Guld – Guld kan utvidga sina uppgångar i dag

Medan oron för den kommande amerikanska sysselsättningsrapporten ledde till mindre nedgångar för priset i guld i går, lyckades den dyrbara metallen den snabbt återhämtade sig efter uppgifter om ECB:s plan för att stimulera tillväxten i euroområdet avslöjades. Vid slutet av den europeiska handeln steg priset på guld nära 1693 dollar per uns, mycket nära ett senaste sex månaders högsta på 1 698,70 dollar per uns.

I dag kan priset på guld ha en möjlighet att utvidga sina senaste uppgångar om ECB:s presskonferens resulterar i risktagande bland investerare. Med detta sagt kommer investerare i guld vilja uppmärksamma den amerikanska ADP-rapporten. En bättre än väntad siffra kan leda till uppgångar i USD, vilket kan resultera i priset på guld med nedgångar under eftermiddagens handel.

Råolja – Farhågor för den globala ekonomiska hälsan skickade råoljepriset nedåt

Priset på råolja föll i går där svaga globala ekonomiska indikatorer ledde till farhågor om den framtida efterfrågan på råvaran. Förutom osäkerheten kring återhämtningen i euroområdet, har en vikande konjunktur i Kina fått investerare att sälja råvaran de senaste dagarna. Efter att ha stigit med nästan 0,70 dollar per fat under första delen av handelsdagen, föll råoljepriset 1,40 dollar per fat under eftermiddagens handel för att nå så lågt som 94,24 dollar per fat.

I dag kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma nyheter från euroområdet. Specifikt kan ADP-rapporten och ISM tjänsteindexet PMI leda till volatilitet för råvaran. Skulle någon av nyheterna komma in över deras prognostiserade nivåer, kan spekulationer om att efterfrågan kommer att öka i USA resultera i uppgångar i råoljepriset under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Procent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan ske i en nära framtid. Dessutom har ett baisseartat kors bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat in i det överköpta territoriet som signalerar en eventuell korrigering nedåt, är de flesta tekniska indikatorerna för detta valutapar i neutralt territorium. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning för detta par, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av som signalerar att ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske för detta par de närmaste dagarna. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett hausseartat kors vilket indikerar att prisskiftet kan bli uppåt. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Medan MACD/OsMA på veckodiagrammet har bildat ett baisseartat kors, har Williams Percent Range på samma diagram hamnat i det översålda territoriet. En vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet vid denna tidpunkt.

Wild Card

USD/DKK

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för forex valutahandlare i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.