Home > Ingen ljusning i sikte för guldet

Ingen ljusning i sikte för guldet

Guldets svaghet återvände nu på måndagen när förbättrade utsikter för en lösning i Grekland dämpade tillflykten till guld och gör metallen mindre attraktiv som investering.
Guldprisets uppgång i början av året som till största delen berodde på en dämpad världsekonomisk utveckling, skuldkris i Grekland och eurozonen och kriget i Ukraina  har nu helt blivit utraderad och guldpriset i dollar räknat är nu ned 0,5% på årsbasis. I Svenska kronor är guldet fortfarande upp för året med cirka 5 procent, vilket till största delen beror på den svenska kronans fall mot dollarn.
Utsikten för  räntehöjningar i USA ligger också som en våt filt över guldprisutvecklingen då guld inte ger någon avkastning så som akter eller obligationer och blir därför mindre intressant i och med en höjd ränta. Trots att räntehöjningarna i USA kan komma att vänta på sig har guldet inte stigit nämnvärt och marknaden uppvisar alla tecken på att vara död.

Om vi tittar på guldpriset på lite längre sikt ser vi att priset till stor del inte rört sig nämnvärt under ett och ett halvt års tid, med något fallande bottnar. Tittar man ännu längre tillbaka i tiden kan man se att ett guldprisrally sker omkring en gång vart 25:e år, och vi har just haft en av de största guldprisuppgångarna i historien.
Tekniskt sett är guldpriset också hur segt som helst, med avtagande volatilitet och prisrörelser under ett och ett halvt år nu. Detta är inget tecken på en marknad som ska gå upp. Det är mycket mer troligt att guldpriset antingen ska konsolidera under åratal framöver eller fortsätta sin långsamma nedgång.
En bra strategi är att sälja guldet  när det bryter ner från sitt tidigare tradingintervall på 1170.

GLDSPOT2

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto