Home > Insatser från London bakom skeva Brexit-odds.

Insatser från London bakom skeva Brexit-odds.

När de brittiska vallokalerna slog igen portarna på torsdagskvällen pekade oddsen hos spelbolagen alltjämt på ett klart favoritskap för stanna-sidan. Hos många oddssättare bedömdes sannolikheten för en Brexit till mindre än 10 procent.

”Jag kan inte minnas någon gång när spelbolagen haft så fel”, sade Julius Baer-analytikern Christian Gattiker till Wall Street Journal.

Trots att opinionsundersökningarna hade indikerat ett förhållandevis jämnt skägg mellan lägren sjönk oddsen på ett fortsatt EU-medlemskap för Storbritannien stadigt under de sista dagarna, vilket följdes av liknande rörelser på finansmarknaderna. När sannolikheten för en Bremain på torsdagskvällen nått hela 94 procent hos Betfair hade också pundet stigit till den högsta nivån för året gentemot dollarn.

”De verkade handla efter hur spelbolagen satte oddsen i Storbritannien”, konstaterade Ben Inker vid förvaltaren GMO, för tidningen.

Hos de brittiska spelbolagen lydde analysen efteråt att oddsen dragits ned av att de flesta, och tyngsta, insatserna kommit från London – en stad där opinionen klart pekade mot en Bremain, och där spelarna kan ha förväxlat förmodan med förhoppning.

Graham Sharpe, en talesperson för spelbolaget William Hill, noterade exempelvis i en kommentar till Wall Street Journal att den största insatsen på en Bremain var 100.000 pund, att jämföra med de 10.000 pund som var den största insatsen för en Brexit.

”Alla stora insatser kom från London, men det är inget ovanligt”, sade han till tidningen.

Utanför London pekade samtidigt en stor majoritet av lagda spel på ett brittiskt utträde. Hos Ladbrokes var andelen spel på det utfallet hela 80 procent, borträknat de från London.

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto