Home > Intel sjunker 10% efter resultatrapporten för det tredje kvartalet 2020

Intel sjunker 10% efter resultatrapporten för det tredje kvartalet 2020

Intel släppte förra veckan sin resultatrapport för det tredje kvartalet 2020. Med intäkter på 18,3 miljarder dollar hade de en EPS på $4,90 och höjde sitt mål för intäkter och resultat. De signalerade att de skulle fullborda tillbakaköpsprogrammet på 2,4 miljarder dollar när marknaden stabiliserar sig i framtiden.

När ett företag köper tillbaka aktier eller utannonserar att de menar att göra det brukar det innebära att aktiepriset stiger. Detta innebär att företaget inte anser att priset på aktien återspeglar dess inneboende värde, vilket innebär att det är en möjlighet att köpa aktier till ett lägre pris än vad som kan synas på marknaden.

Denna gång tyckte dock marknaden att Intels resultat var en besvikelse. Intel föll med 10% efter att rapporten släpptes och investerare menade att företaget förlorar marknadsandelar till mer prisvärda konkurrenter.

Höjdpunkter från Intels resultatrapport för det tredje kvartalet 2020

Marknaden var redan besviken på att intäkterna från Data Center Group hade fallit med 7%. De övergripande resultaten såg dock stabila ut, och Intel höjde sin prognos för resterande del av året. Företaget sitter på 15,1 miljarder dollar i kassaflöde och betalade ut utdelning till sina investerare på hela 4,2 miljarder dollar.

Många av de områden där Intel bedriver sin verksamhet har dock backat sedan 2019. Företaget menar att det är på grund av COVID-19, men understryker även att de levererade bättre resultat än väntat trots pandemin.

Intäkter från molnrelaterade tjänster ökade med 15% år över år. Samtidigt minskade segmentet storföretag och myndigheter med hela 47%. Detta kvartal följde två kvartal av över 30% tillväxt, men detta kvartal raderade nästan hela tillväxten. Internet of Things och NSG minskade även under det tredje kvartalet med 33% respektive 11%.

Allt sammantaget slog företaget förvisso förväntningarna för kvartalet, men många investerare undrar nu om dessa förväntningar kanske var för låga.

Som alltid handlar investeringar om förväntningar. Investerare fokuserar på ett företags möjlighet att generera kassaflöde och använder diskonteringstekniker för att hitta värdet av dessa kassaflöden. Ju högre desto bättre, men ibland stämmer prognoserna inte.

När ett företag betalar ut stark utdelning och köper tillbaka aktier brukar det signalera att värderingen är för låg. Men, trots detta gick Intel tillbaka med 10% efter det att resultatrapporten för det tredje kvartalet 2020 presenterades. Vem har rätt – företaget som inte lyckas få investerarnas tillit, eller investerarna som anser att Intels affärsmodell är hotad?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.