Home > Internet-boomen är långt från över

Internet-boomen är långt från över

Den senaste ökningen på aktiemarknadens priser har lett till att investerare börjar ifrågasätta själva grunderna. Det är helt enkelt inte logiskt att köpa IT- och internetföretag till så höga värderingar, eller?

Men om du som investerare försöker få ditt kapital att jobba i lukrativa verksamheter med hög potential, då är det ofta internetföretag som är svaret. Företag som Microsoft, Amazon, Zoom, Alphabet – detta är företagen som driver aktierna uppåt idag, och det är de som tjänar mest på att allt fler människor ansluter sig till internet.

Stora möjligheter för tillväxt

Sydasien är det största området med tillväxtpotential – en miljard människor är fortfarande utan internet, och i bara Indien ligger denna siffra på 700 miljoner människor. Inte undra på att Amazon har investerat så mycket i Indien och anser det vara en av deras nyckelmarknader när det kommer till framtida tillväxtpotential.

Det är dock inte bara på tillväxtmarknader och frontier-marknader som det finns potential. I bara USA lades det till två miljoner nya internetanvändare under de senaste 12 månaderna då allt fler på landsbygden blir uppkopplade. Länder i norra Europa har bäst nivå av anslutning och i Sverige och Norge har nästan 100% av befolkningen internet.

I andra delar av världen finns det dock utrymme att växa. Detta visar på den potential som finns för internetföretag, och de som erbjuder liknande produkter och tjänster. Detta är en helhetsbild, en marknadspotential, och det är anledningen till varför dessa företag växer så snabbt och med så stor grad, och de kommer antagligen fortsätta göra det.

Detta är framförallt viktigt i en tid då globaliseringen tar ett steg tillbaka. Då folk reser mindre, går ut mindre och stannar hemma mer kommer de vara på internet mer. Datorer, telefoner, mjukvara – allt som används för att ansluta till internet har redan hög efterfrågan. Alla företag som erbjuder varor och tjänster som har med datorer, telefoner och mjukvara att göra går bättre nu än innan krisen.

Antalet människor utan anslutning visar hur mycket mer vi har framför oss. Därmed kan man inte säga att IT-företagen är övervärderade. Ja, deras nuvarande värderingsnivåer är skyhöga om man använder nuvarande variabler, men så fort man tar en titt på helhetsbilden och kopplar det samman med förändrade konsumtionsvanor så verkar det inte finnas några gränser för potentialen.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto