Home > Introduktion till swingtrading med analysverktyget Volume Profile

Introduktion till swingtrading med analysverktyget Volume Profile

En kort introduktion om vem jag är och varför jag skriver på Tradingportalen:

Mitt namn är Daniel Åstrand och jag ägnar mig åt trading av de internationella futuresmarknaderna, primärt de europeiska Bund, EuroStoxx och Dax. Utöver det så är jag grundare och huvudansvarig för bloggen Trade2Fade.com, Sveriges enda blogg med fokus på Auktionsmarknadsteorin och det kraftfulla analysverktyget Volume Profile.

Dessutom har jag tillsammans med ytterligare en kille nyligen startat Sveriges första marknadsbrev baserat på vårt koncept, med fokus på analys och konkret swingtrading av några av världens populäraste och mest likvida marknader, The World Capital Markets. Produkten kommer under en period erbjudas helt gratis, så att så många som möjligt ska få tillfälle att prova på och lära sig mer om detta vårt koncept och hur vi väljer att beskåda marknaden. Det här kommer jag berätta mer om inom kort.

Volume Profile
Analysverktyget Volume Profile med värdeområden till höger och Composite Profile till vänster

I fortsättningen så kommer jag primärt att publicera konkreta case och marknadsuppdateringar från marknader som OMXS 30, Dax, EuroStoxx, Bund, E-mini S&P500, Guld, Silver och Olja för att påvisa auktionsprocessens relevans genom användning av analysverktyget Volume Profile.

Eftersom en väldigt teoretisk och konkret artikelserie redan är publicerade så kommer jag ägna mig främst åt praktisk tillämpning av konceptet, och jag vill passa på att hänvisa dels till de tidigare publicerade artiklarna från Trade2Fade här på Tradingportalen och vår blogg Trade2Fade.com om ni vill lära er mer om konceptet, min speciella typ av mjukvara eller de specifika termer som jag använder i min analys.

LÄS MER: Artikelserie om Volume Profile och auktionsmarknadsteorin

Självfallet kommer jag publicera en del utbildande texter och mer utförligt försöka få er läsare att ”se”  vad jag ser i marknaden, men fokus kommer ligga på den praktiska tillämpningen och jämförelse mellan det här konceptet och andra läroformer. Det främsta skälet är för att jag vill presentera så bra och aktuella case och analyser som möjligt och då marknaden konstant förändras så måste jag prioritera att en snabb publiceringsprocess för att hålla god kvalitet. Jag kommer heller inte kunna garantera att mina artiklar publiceras under några specifika tidpunkter, utan som ni alla säkert förstår så erbjuder marknaden bra tillfällen när den vill och inte när jag eller ni tycker att det borde vara lägligt. I övriga så är ni välkomna att både kommentera och skicka mejl för eventuella funderingar och frågor.

Nu kör vi igång!

Daniel Åstrand

Kursplan artikelserie om Volume Profile och Auktionsmarknadsteorin

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.