Home > Invesco stoppar lanseringen av blockkedje-ETF:en i Indien

Invesco stoppar lanseringen av blockkedje-ETF:en i Indien

Den regulatoriska osäkerheten i Indien har påverkat kryptovalutautrymmet, och vissa företag omprövar sina investeringsstrategier.

Den ledande fondförvaltaren Invesco meddelade i går att de hade stoppat sin planerade lansering av en blockkedje-börshandlad fond (ETF) i Indien. Fondförvaltaren nämnde osäkerhet i regelverket som anledningen till att den avbryter sina planer för tillfället.

Kryptovaluta-fokuserade ETF:er blir mycket populära i vissa delar av världen, med USA nu med tre Bitcoin-termins-ETF:er. I Kanada och Brasilien handlas spot Bitcoin ETF:er redan på aktiemarknaderna.

Men i Indien påverkar den regulatoriska osäkerheten hur värdepappersföretag närmar sig kryptovalutamarknaden. Den indiska regeringen genomgår för närvarande samtal med representanter från kryptoindustrin under de senaste dagarna angående reglering av kryptovaluta.

Som ett resultat av detta sa Invesco att det är viktigt att förstå alla aspekter innan man fattar långsiktiga investeringsbeslut. Invesco samarbetade med CoinShares för att lansera fordonet om några dagar. Lanseringen är dock nu pausad tills osäkerheten i regelverket är borta.

Invesco är fortfarande ett av de ledande värdepappersföretagen i världen, men har ännu inte vunnit mark inom kryptoområdet. Företaget drog tillbaka sitt förslag till Bitcoin termin-ETF med United States Securities and Exchange Commission (SEC) några dagar innan ProShares Bitcoin Strategy ETF gick live.

Bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden har varit i en baisseartad cykel sedan början av veckan. Bitcoin tappade mer än 10% av sitt värde under den senaste veckan, och den ledande kryptovalutan handlas för närvarande strax över $60k-nivån.

Trots den senaste tidens nedgång i priserna är analytiker fortfarande optimistiska om att Bitcoin kan ta en steg mot $100k-nivån före årets slut. Det skulle kräva att Bitcoin stiger med mer än 60% från sin nuvarande position.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto