Home > Investerare älskar fortfarande coronavirus-aktier – Moderna stiger med 16% denna vecka

Investerare älskar fortfarande coronavirus-aktier – Moderna stiger med 16% denna vecka

År 2020 ökade Moderna med över 430% tack vare sitt vaccin. I år hittills har priset ökat med nästan 300%. Har Wall Street-analytiker rätt att förvänta sig en aktiekurs som är cirka 100 dollar lägre än det rådande priset?

Moderna är ett av de läkemedelsbolag som skapade ett vaccin mot coronaviruset. Efter godkännandet ökade aktiekursen med 700% till 436,39 dollar. Kan detta vara rätt tid att blanka Moderna, eller finns det fortfarande utrymme att växa?

Om du vill ta reda på om Moderna är ett köp just nu och se var du kan öppna en lång eller kort position bör du kolla in följande avsnitt.

Hur och var du kan köpa aktier i Moderna på nätet

Om du tror att Modernas aktiekurs kommer att öka eller minska kan du spekulera i det genom att öppna en lång eller kort position. Du måste registrera dig hos en nätmäklare som ger tillgång till coronavirusaktier, till exempel dessa:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Moderna?

Moderna hamnade i rampljuset efter att ha utvecklat ett av de huvudsakliga vaccinen mot coronaviruset. Företaget är specialiserat på vaccinteknik med hjälp av messenger-RNA och har för närvarande bara en kommersiell produkt, även om de har ytterligare 24 vaccinkandidater för flera virus, inklusive HIV och influensa.

Ska jag köpa Moderna idag?

För vissa har Moderna redan bevisat sitt värde då goda nyheter avlöser varandra. Utan tvekan väntas bakslag när det gäller läkemedel och vacciner, men företaget lyckades hantera de flesta. I år lämnade företaget till exempel en uppsättning positiva resultat till FDA angående vaccin för tonåringar och boosters.

Analytiker förväntade sig att Moderna skulle tappa i år – kanske med tanke på att investerare köpt aktier baserat på rykten för att sälja dem efter nyheter om nya utvecklingar. Det kan dock finnas fler katalysatorer för aktiekursökningar. Till exempel kan FDA bevilja godkännande för att använda vaccinet hos tonåringar.

Denna biotekniska aktie har även mer att erbjuda än vaccinet mot coronaviruset. Nästa produkt kan vara ett vaccin mot cytomegalovirus (CMV), ett virus som inte har ett vaccin just nu och är farligt för personer med svaga immunförsvar och gravida kvinnor. Alla framgångar relaterade till en av dess 24 produkter i pipelinen just nu kan hålla Moderna i en stigande trend.

En prisprognos för Moderna år 2021

Analytiker tror inte på Moderns aktie under de kommande 12 månaderna. De har en lägstanivå på 85 dollar och en högstanivå på endast 7,2% högre än dagens aktiekurs. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att öppna en lång eller kort position, beroende på om du tror att Moderna har vad som krävs för att vara marknadsledande.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto