Home > Investerare väntar ivrigt på resultat av ECB:s möte i dag

Investerare väntar ivrigt på resultat av ECB:s möte i dag

USD fick ett lätt uppsving mot JPY i går, efter den amerikanska ADP-rapporten kom in högre än analytikerna hade prognostiserat. Mot EUR var USD relativt oförändrad genom hela den europeiska handeln, då investerare förblev tveksamma med att öppna nya positioneringar inför policybeslut från USA och euroområdet. I dag kommer ECB:s policymöte, följt av en presskonferens sannolikt bli handelsdagens höjdpunkt. Om ECB tillkännager några nya initiativ för att öka tillväxten i euroområdet, kan risktagande återvända till marknaden vilket kan resultera i uppgångar för euron.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend down down down up up up
Motstånd 1.2379 1.5660 79.49 0.9909 1.0541 0.7980
1.2323 1.5612 79.05 0.9860 1.0499 0.7932
1.2288 1.5582 78.78 0.9829 1.0473 0.7903
Stöd 1.2232 1.5533 78.35 0.9783 1.0430 0.7855
1.2197 1.5504 78.08 0.9750 1.0404 0.7826
1.2141 1.5455 77.65 0.9701 1.0361 0.7778

Ekonominyheter

USD – ADP-rapporten ledde till lätta uppgångar för USD/JPY

USD apprecierade med nära 30 punkter mot JPY i går, efter en bättre än väntad amerikansk ADP-rapport vilket ökade investerares förtroende för den amerikanska ekonomiska återhämtningen. Med detta sagt hade USD relativt små rörelser mot sina andra viktiga valutarivaler under europeiska handeln, med investerare som förblev försiktiga med att öppna nya positioneringar inför policy uttalanden från USA och euroområdet. Mot CAD apprecierade USD med nära 20 punkter innan den korrigerade sig senare på dagen, där den nästan raderade ut sina tidigare uppgångar.

I dag väntas en flora av potentiellt betydande nyheter från euroområdet, vilka är inställda att skapa volatilitet på marknaden. Valutahandlare kommer vilja notera resultaten av en spansk tioårig obligationsauktion, liksom några nya initiativ från ECB för att öka tillväxten i euroområdet. Dessutom kan den amerikanska veckovisa arbetslöshetsrapporten resultera i dollar nedgångar, om den kommer in över det prognostiserade på 375 000. Slutligen kommer valutahandlare inte vilja glömma den viktiga amerikanska NFP-rapporten som tillkännages på fredagen. Varje tecken på att den amerikanska ekonomin fortfarande kämpar för att lägga till jobb, kan tynga USD innan marknaderna stänger för veckan.

EUR – ECB:s policy möte kommer att generera volatilitet i EUR

EUR hade en relativt tunn handelsdag i går, med investerare som oroade sig för att ECB kan besluta att avstå från att meddela om nya initiativ för att sänka de spanska och italienska lånekostnaderna när de träffas i dag. Ändå lyckades EUR avancera med mer än 40 punkter mot GBP under den europeiska handeln för att till slut nå en topp på 0,7893. Valutaparet EUR/JPY var upp med över 50 punkter under tidig morgonhandel för att handlas så högt som 96,43. Med detta sagt visade sig uppgångarna vara kortlivade och paret föll ned till 96,10 i eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare vilja ägna stor uppmärksamhet åt ECB:s presskonferens, planerad att äga rum 12:30 GMT. Analytiker varnar för att om ECB avstår från att tillkännage nya åtgärder för att sänka lånekostnaderna i regionen, kan riskaversion återvända till marknaden vilket kan resultera i stora nedgångar för EUR under eftermiddagens handel. Dessutom med den spanska tioårig obligationsauktionen planerad att äga rum före presskonferensen, kommer den sannolikt att sprida lite ljus över det aktuella läget i den spanska ekonomin. Om efterfrågan på spanska obligationer kommer in lägre än väntat, kan EUR vända till baisse som en följd.

Guld – Priset på guld rasade med över 20 dollar per uns

Priset på guld föll mer än 20 dollar per uns under mitten av dagens handel i går, efter en bättre än väntat amerikanska ADP-rapport vilket satte fart på USD. Vanligtvis dämpar en förstärkt dollar investerares efterfrågan på guld, eftersom det blir dyrare för internationella köpare. Den dyrbara metallen handlades så lågt som 1 594,38 dollar per uns, innan det iscensatte en lättare korrigering uppåt och stabiliserades på 1600 dollar nivån.

I dag bör investerare i guld uppmärksamma resultatet av ECB: s penningpolitiska möte. Om ECB meddelar om nya åtgärder för att bekämpa skuldkrisen i euroområdet, kan investerare börja flytta sina medel till högre avkastningstillgångar som kan ge priset på guld ett uppsving.

Råolja – Rapporten för råoljelagren gav råoljan stöd

Priset på råolja såg uppåtgående rörelser under eftermiddagens handel i går, efter USA inventeringsrapporten för råolja kom in långt under förväntningarna, vilket signalerade en ökad efterfrågan i världens ledande oljekonsumerande land. Sammantaget avancerade råoljepriset väl över 1 dollar per fat under den europeiska handeln för att så småningom nå en topp på 89,14 dollar per fat.

I dag bestäms riktningen för råoljan sannolikt av ECB:s presskonferens som att äga rum klockan 12:30 GMT. Om ECB meddelar om några nya åtgärder för att öka tillväxten i euroområdet, kan risktagande återvända till marknaden. Detta kan leda till uppgångar i råoljepriset under mitten av dagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket signalerar att detta par kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram som har tagit sig in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara ett klokt beslut.

GBP/USD

Även om det verkar som om MACD/Osma på det dagliga diagrammet är nära att bilda ett baisseartat kors, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna det här paret på neutral mark. Detta innebär att ingen definierad trend kan förutsägas vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi för detta par, där en tydligare bild kan presentera sig inom en snar framtid.

USD/JPY

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Dessutom har MACD/Osma på det dagliga diagrammet bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara en bra strategi för detta valutapar.

USD/CHF

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Öppnandet av korta positioneringar kan vara ett smart drag just nu.

Wild Card

AUD/JPY

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in det överköpta territoriet, medan RSI närmar sig 70 nivån. Valutahandlare kommer att vilja öppna långa positioneringar för detta par.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.