Home > Investerare väntar på nyheter om en räddningsaktion för Spanien

Investerare väntar på nyheter om en räddningsaktion för Spanien

Förväntan om en spansk räddningsaktion påverkade alla större valutor och valutapar igår. Medan en begäran om en räddningsaktion för Spanien kan initiera ett kortsiktigt rally i EUR finns det ett visst motstånd för den på medellång till långsiktig prognos för valutan, givet de dystra ekonomiska utsikterna, tuffa åtstramningar och stigande arbetslöshet i euroområdet. Omvänt fick den oväntade australiska räntesänkningen valutan att devalvera mot alla större valutapar. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter, och den viktigaste bör vara ADP-rapporten som är satt att släppas 12:15 GMT.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down up
Veckotrend up down up down down up
Motstånd 1.2988 1.6218 79.20 0.9482 1.0304 0.8093
1.2944 1.6171 78.74 0.9435 1.0258 0.8048
1.2916 1.6142 78.46 0.9406 1.0228 0.8020
Stöd 1.2873 1.6094 78.00 0.9360 1.0183 0.7976
1.2846 1.6065 77.72 0.9331 1.0150 0.7948
1.2801 1.6019 77.28 0.9284 1.0101 0.7903

Ekonominyheter

USD – ADP-rapporten redo att inverka på USD

USD försvagades något mot de flesta större valutarivaler igår på grund av den pågående diskussionen om en spansk räddningsaktion. Valutaparet EUR/USD uppgång reflekterade den försvagade USD när det steg med 45 punkter under gårdagens morgon handel. Sedan förra veckans nedgång i priset och denna veckas öppning på marknaden, har valutaparet GBP/USD haft en hög volatilitet i handeln, ibland så kraftigt som 40 punkter på en enda handelstimme. Efter att ha fallit så lågt som 1,6130 under förmiddagens handel, lyckades GBP rekylera tillbaka till 1,6170 nivån i slutet av den europeiska handeln.

I dag kan det vara bra att hålla ett öga på ADP-rapporten som är en bra preliminär indikator inför fredagens viktiga NFP-rapport. Ett bättre än väntat resultat i dag kan signalera positiva förändringar i den amerikanska ekonomin och hjälpa USD i eftermiddagens handel. Dessutom publiceras det amerikanska ISM tjänsteindexet PMI, en ledande indikator på den ekonomiska hälsan, och kan leda till volatilitet i USD.

EUR – Spanien fortsätter att ha en inverkan på EUR

I går tog sig EUR upp från ett tre veckors lägsta kontra USD på starkare signaler att Spanien är redo att söka en räddningsaktion. Men osäkerheten om tidpunkten för begäran håller investerare på helspänn med många som säljer av EUR på högre nivåer. Denna nyhet ledde till att valutaparet EUR/GBP steg med närmare 27 punkter under första halvan av handelsdagen, innan det vände nedåt i början av eftermiddagens handel. Valutaparet EUR/JPY hade bara små uppgångar igår, på grund av nyheterna om en möjlig spansk räddningsaktion och få nyheter från Japan.

I dag utöver den pågående utvecklingen i Spanien, kommer valutahandlare i EUR också vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter. Närmare bestämt har ADP-rapporten potential att skapa betydande volatilitet på marknaden. Bättre än väntade data kan öka optimismen i den amerikanska ekonomiska återhämtningen, vilket kan leda till att EUR vänder till baisse mot sina viktigaste valutarivaler, inklusive USD.

AUD – Australisk räntesänkning ledde till nedgångar för AUD

AUD deprecierade mot andra större valutor igår, till dess lägsta nivå sedan början av september. Bakgrunden var räntesänkningen av Australiens centralbank och den tilltagande oron med avtagande tillväxt i Kina. Analytiker hade spekulerat i att Australiens centralbank skulle vänta med räntesänkningen tills november månad. Valutaparen AUD/USD och AUD/CAD tappade 60 punkter på nyheten om räntesänkningen.

I dag bör valutahandlare i AUD notera att bättre än väntad amerikanska data kan resultera i att valutaparet AUD/USD faller ytterligare. Omvänt skulle någon av nyheterna komma in under det prognostiserade, kan AUD återta en del av gårdagens nedgångar.

Råolja – Den amerikanska inventeringsrapporten för råolja planerad att släppas i dag

Råoljepriset hade betydande rörelser igår, med förhoppningar om att Spanien har kommit allt närmare att lämna in en begäran om en räddningsaktion och en svagare dollar vilket gav råoljepriset ett visst stöd. Dock med avsaknad av stora makroekonomiska data fick råvaran att söka efter en fastare riktning. Efter att ha nått så högt som 92,90 dollar per fat, sjönk råoljepriset till 92,40 dollar per fat under eftermiddagens handel.

I dag kommer handlare vilja följa den amerikanska inventeringsrapporten för råolja som är beräknad till 14:30 GMT. Om siffran kommer in över förväntningarna kan priset på råolja börja falla under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat in i det översålda territoriet, medan de flesta tekniska indikatorerna placerar detta par i neutralt territorium. Valutahandlare kanske vill inta en avvaktande hållning, då en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig inom en snar framtid.

GBP/USD

Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på att en nedåtgående prisrörelse kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

USD/JPY

I ett tecken på att en uppåtgående rörelse kan ske den närmaste tiden, har ett hausseartat kors börjat ta from på det dagliga diagrammets MACD/OsMA. De flesta andra tekniska indikatorer på det dagliga och det veckovisa diagrammet visar att detta valutapar befinner sig i en intervallhandel. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val.

USD/CHF

Ett hausseartat kors har formats på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt de kommande dagarna. Dessutom ligger Williams Percent Range på samma diagram och är nära att ta sig in i det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

Wild Card

AUD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet har börjat närma sig det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående korrigering kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom tycks ett hausseartat kors ha börjat ta form på samma diagrams MACD/OsMA. Nu kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna långa positioneringar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto