Home > ”Investering i Fingerprint av en slump” – Ola Rollén

”Investering i Fingerprint av en slump” – Ola Rollén

Ola Rolléns investering i Fingerprint Cards kom till av en slump, är helt privat och har därmed ingen som helst koppling till Hexagon där han är vd. Det säger Ola Rollén till Nyhetsbyrån Direkt.

”Man ska inte dra för hårda växlar på det här. Var och en måste göra sina egna bedömningar. Jag har ett privat bolag där jag gör investeringar och då och då gör jag bedömningar om saker som jag tror på”, säger han.

För en dryg månad sedan blev det känt att Ola Rollén köpt en aktiepost i Sunfloro som äger 1,2 miljoner A-aktier i Fingerprint Cards vilket motsvarar 2,3 procent av kapitalet och drygt 19 procent av rösterna.

Ola Rollén vill inte säga hur stor andel av Sunfloro han nu äger eller till vilket pris aktierna köptes för. Sunfloro ägs till drygt hälften av Fingerprint Cards vd Johan Carlström.

”Jag kände inte honom sedan tidigare. Detta var en ren slump och jag tyckte att det var ett intressant tillfälle”.

Fingerprint Cards utvecklar och säljer lösningar som via fingeravtryck fastställer den personliga identiteten. Förhoppningar om att denna metod ska slå igenom blev än större när Apples senaste Iphone-modell innehöll fingeravtrycksläsare (dock inte från Fingerprint).

”Det finns en beräkning som säger att en genomsnittlig användare av en mobiltelefon loggar in på sin telefon, alltså slår sin pin-kod, någonstans mellan 20 och 30 gånger per dag. Prova skillnaden mellan att lägga tummen på en sensor och slå din egen pin-kod – bara det gör att detta förmodligen blir en standard”, säger Ola Rollén.

Fingerprint Cards omsatte 30 miljoner kronor under första halvåret i år och går med förlust. Bolaget har samtidigt ett börsvärde på lite mer än 2,5 miljarder kronor.

Hur ser du på att ditt namn eventuellt skänker trovärdighet till den här typen av aktie?

”När det gäller pengar ska man inte lyssna på någon annan än sig själv. Det är det enda råd jag kan ge. Man måste vara medveten om att alla investeringar innebär risk. Jag vill inte på något sätt kvalitetsgodkänna någonting”, säger Ola Rollén.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto