Home > Investeringsrådgivning från Berkshire Hathaway

Investeringsrådgivning från Berkshire Hathaway

Warren Buffett är världens kändaste investerare. Hans historik är inget annat än imponerande med tvåsiffrig tillväxt år efter år, under flera årtionden. Han är nu över 90 år gammal och anses vara en marknadsguru med beslut som noga följs av andra marknadsdeltagare.

Buffetts investeringsmedel är Berkshire Hathaway, och de visade nyligen de förändringar som har gjorts under Q4 2020. Besluten att addera eller reducera exponering till vissa företag, och även sälja av företag, leder ofta till att marknadsdeltagare gör samma sak då detta indikerar vad Buffett anser och vad det finns för potential.

Berkshire investerar inte längre i Pfizer, Barrick, JP Morgan

En av de första sakerna som sticker ut är att Berkshire Hathaway inte rapporterade positioner i Pfizer, Barric eller JP Morgan. Dessa investeringar har därmed likviderats.

Buffett hånades av många när han sålde flygbolagsaktier i när de nådde botten förra året, men svarade sedan med att investera i Barrick, vilket är ett guldbrytarföretag, även om denna investering sågs som aningen symbolisk. Sedan dess har inte priset på guld lyckats ta sig över 2 000 dollar, och har endast korrigerat med noteringar på under 1 800 nyligen. Att likvidera guldpositionen låter därmed rimligt, men beslutet att göra sig av med exponeringen till guld kan även innebära att Buffett inte ser samma risker som han såg förra sommaren. Med andra ord håller den osäkerhet som har genererats av pandemin på att försvinna en aning, vilket leder till att Berkshire inte behöver säkra upp längre.

Andra positioner som likviderades var Pfizer, M&T Bank, PNC Financial Services och JP Morgan Chase. Det är värt att observera att Berkshire likviderade de finansiella positionerna, samtidigt som de reducerade sin exponering till sådana som Apple, Liberty LiLAC Group, Suncor Energy och Wells Fargo. Investeringen i Wells Fargo reducerades med över 58%, vilket är ett tecken på att finanssektorn inte är lika attraktiv för Berkshire längre.

Verizon, Chevron, Marsh&McLennan – Nya tillskott i Berkshires portfölj

Berkshire är kända för att välja investeringar som betalar utdelning. Telekombranschen är känd för att ha en lång historia av utdelning. Till följd av det är investeringen i Verizon inte en överraskning. Det intressanta är att Berkshire kör så hårt med en ökning på 117,23% i sin investering i T-Mobile US. Därmed kan vi säga att Berkshire genom att släppa företag i finanssektorn har orienterat om sig mot allmännytta via de telekomföretag som nyligen nämndes.

Slutligen har även Berkshire lagt till en investering i Chevron och Merck, vilket är företag i energi- och logistiksektorn. Detta kan ses som en satsning på att världsekonomin kommer vända starkare än väntat. Som alltid är Berkshires drag, och timing, överraskande och intressanta.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.