Home > Investmentbolaget Kinnevik har rusat med spännande onlineportfölj

Investmentbolaget Kinnevik har rusat med spännande onlineportfölj

Kinnevik med sin spännande onlineportfölj har slagit svenska storbolagsindex OMXS30 med råge under 2013 när aktien klättrat 86 procent.

Kinnevik tillhör Goldman Sachs favoriter bland de europeiska investmentbolagen och aktien återfinns alltjämt på den listan banken kallar Conviction Buy.

Aktien erbjuder unik exponering mot tillväxt (över 60 procent av substansen i form av detaljhandel online enligt Goldmans estimat), stort värde (med en substansrabatt prognostiserad till 38 procent) och en attraktiv direktavkastning relativt tillväxtutsikterna.

Goldman Sach pekar på att Kinneviks onlineportfölj, med ”spännande” verksamheter som Zalando, Avito, Dafiti och Lamoda, växer 100 procent på årsbasis och att de underliggande verksamheterna har tätpositionen i flera stora ekonomier.

I snitt är substansrabatten för investmentbolag i Europa 24 procent för närvarande. Historiskt har rabatten legat på 15-35 procent och om förtroendet på marknaden fortsätter att förbättras kan vi vänta oss att substansrabatterna minskar ytterligare.

Studerar vi aktien tekniskt (kursmässigt) handlas aktien i en tveklöst stigande trend. Små andhämtningspauser i form av sidledes rörelser eller rekyler har följts av nya impulser uppåt.

Nyckeltal Millicom
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
12,1 (8,3) 42,9 (7,2) 1,2 (1,1) 2,5 (2,64) 6,5 23 220
Tal inom parentes avser branschsnitt
Kinnevik
Kinnevik
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto