Home > Investor ändrar Ericssonvalberedning inför ordförande-rekrytering.

Investor ändrar Ericssonvalberedning inför ordförande-rekrytering.

Att Investor sätter in sin vd Johan Forssell i Ericssons valberedning i stället för chefsjuristen Petra Hedengran är en fråga om arbetsfördelning bland Investorledningspersonerna inför den viktiga rekryteringen av ny ordförande i telekombolaget.

Det säger Stefan Stern, Investors kommunikationschef, till Nyhetsbyrån Direkt.

”Det handlar om arbetsfördelning; vi har valt att vd företräder Investor i den omfattande rekryteringsprocess som valberedningen står inför, där en person med rätt profil och erfarenhet ska hittas inför nästa årsstämma”, säger han.

Petra Hedengran var inför årets årsstämmor Sveriges kanske mest engagerade valberedningsarbetare, sett till börsvärdet i de bolag hon är anlitad i: hon var ordförande i Atlas Copcos, Ericssons, Husqvarnas och SEB:s valberedningar, samt satt som ledamot i dem för Sobi och Saab.

Johan Forssells valberedningsuppdrag begränsades å sin sida till ordförandeskapet i Electrolux. Där sitter Petra Hedengran i styrelsen – tillsammans med en av dem som i Svenska Dagbladet Näringsliv och Dagens Industri pekats ut som ordförandekandidat i Ericsson, Vestas styrelseordförande tillika bland annat Saabs styrelseledamot Bert Nordberg.

Investor ändrar Ericssonvalberedning inför ordförande-rekrytering.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto