Home > Investor – På väg att bryta uppåt?

Investor – På väg att bryta uppåt?

Investmentbolaget Investor, som har en blandad portfölj med en hel del onoterade i, ger förvisso sina aktieägare riskspridning, men det har tyvärr inte skyddat mot årets börsnedgång. Investor B har i år, beräknat på aktiekursen i skrivande stund 126,4 kr, gått ner 22% jämfört med OMXS30:s nedgång på 18 %.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurva, är nedåtriktad.

Den korta trenden har däremot vänt uppåt och aktien testar nu ett motståndsområde kring 128 kr. Vi har tidigare fått små köpsignaler när vi gick över 125 kr, men vi får en kraftigare köpsignal om vi går över 128 kr. Då kan man sikta på en uppgång till ca 140 kr eller ca 152 kr.

Vi har sedan tidigare styrketecken via positiva divergenser i våra indikatorer MacD och Stochastic, samt att vi fått en hel del långa svansar på nedsidan i candelstick diagrammet när vi varit nere och vänt vid 110 kr stödet.

För att få kraftigare säljsignaler måste vi bryta under stödet vid 110 kr. Då finns det stor risk att vi ska gå ner till ett stöd vid ca 91 kr.

Slutsats: Stäng eventuella blankningar om Investor B går över 128 kr. I så fall kan man också nettoköpa aktien, men då i förslagsvis relativt små positioner då den långsiktiga trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på 140 till 152 kr. Stop loss vid nettoköp 121 kr.

Skulle aktien istället gå ner under 110 kr föreslår vi blankning. Stop loss på 116 kr. Sikta på ca 91 kr.

En alternativ och kortsiktigare strategi är att köpa nära stödet vid 110 kr och sälja/blanka nära motståndet vid 128 kr. Stop loss på ned sidan 108 kr och på uppsidan 131 kr. Var dock försiktig med positionsstorleken om du blankar. Många andra aktier har nyligen gått över sina motsvarande motståndsnivåer liknande den Investor B har vid 128 kr.

Investor B (Dagsdiagram)
Investor B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.