Home > ISM Non-Manufacturing slog förväntningarna i juli

ISM Non-Manufacturing slog förväntningarna i juli

ISM Non-Manufacturing-rapporten för juli månad nådde 58,1 – långt över förväntningarna och djupt in i expansiva territorier. Detta är en milstolpe för den ekonomiska återhämtningen i USA, och fokus kommer nu skifta till andra rapporter för att bekräfta att detta inte bara är en isolerad händelse.

Aktiemarknaden firade efter nyheterna kom. Dow Jones köptes starkt och stängde över 27 000-nivån. Investerare köper aktier trots att över 30 miljoner amerikaner är arbetslösa, och rapporter som ISM Non-Manufacturing hjälper till att skapa en optimistisk känsla för framtiden.

Vad var nytt i ISM Non-Manufacturing-rapporten för juli 2020?

Till att börja med var den övergripande siffran inte den högsta i rapporten. En närmare titt på detaljerna visar att affärsaktivitetsindexet nådde 67,2% och att indexet för nya beställningar hamnade på hela 67,7%.

Det finns en enorm diskrepans mellan olika företag i tjänstesektorn. Inom samhällsservice steg aktiviteten tillbaka till nivåerna innan COVID-19, och uppskjutna projekt har börjat komma ikapp. Det finns dock andra områden, som inom supporttjänster där prognosen inte är lika ljus, men ändå positiv. Allt sammantaget vill både företag och folk jobba, och göra det bästa av situationen.

Allt var dock inte guld och gröna skogar i juli-rapporten. Vissa områden sammandrar fortfarande. Exempelvis blev sysselsättningen värre jämfört med föregående månad.

Detta är ett område som bevakas noga av investerare under NFP-veckan då det ger en antydan om vad NFP kan komma att visa. Denna vecka hade vi både ISM Manufacturing och Non-Manufacturing som visade på samma sak – en arbetsmarknad som fortfarande är utsatt.

Utöver att enbart ligga i sammandragande territorier har sysselsättningen fallit från 43,1 i juni till 42,1 och fortsätter därmed att falla. Även nya exportbeställningar föll, men från expansiva territorier.

Allt sammantaget var det en bra rapport, men om inte sysselsättningen börjar nå expansiva territorier bör positiviteten från PMI-rapporten tas med en nypa salt.

Rapporten påverkade USD på så sätt att den bidrog till en förnyad risk-on-känsla bland investerare. Detta innebär, utöver att aktier steg, att stora USD-par som AUDUSD, EURUSD och GBPUSD steg, och USDCAD och USDCHF sjönk.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto