Home > IT-aktier fortsätter att stiga i värde

IT-aktier fortsätter att stiga i värde

Under förra veckan rapporterade de stora IT-företagen sina resultat för andra kvartalet 2020. Alla slog förväntningarna stort, både från analytiker och investerare.

Att köpa amerikanska IT-aktier har på sistone blivit väldigt populärt och har gått om verktyg, sällanköpsvaror, energi, industri och finans i popularitet. Är det fortfarande en bra idé att investera till dessa värderingar?

Hur COVID-19 påverkade investeringar

Coronakrisen har inneburit intressanta förändringar i investeringsvärlden. Stora mängder likvida medel flödade in i olika sektorer och tillgångar.

Aktiemarknaden är en marknad som har upplevt den största rotationen av medel. Utförsäljningen i mars ledde snabbt till panik, men investerare valde att likvidera sina positioner i andra sektorer för att sedan rotera till IT-sektorn. Som det rapporterades förra veckan tog Amazon chansen som uppstod i och med att allt fler började shoppa på nätet och har sedan mars anställt över 175 000 personer.

Enkäten July Global Fund Manager Survey som bedrivs av Bank of America visar att det inte bara är IT-sektorn som har blivit väldigt populär. Även långsiktiga investeringar i guld och besparingar har ökat.

Dessa tre områden återspeglar perfekt hur investerar positionerar sig under en lågkonjunktur, och vad det finns för förväntningar.

Dessa stora IT-företag har blivit allt mer viktiga för världsekonomin. Digitaliseringen går starkt fram under 2000-talet, och företag som Microsoft, Amazon och Google är globala företag. Detta är därför en satsning på fortsatta globala framsteg inom IT, inte bara inom amerikansk IT. Faktumet att dessa företag är amerikanska är egentligen bara ett sammanträffande.

För det andra har priset på guld nästan nått 2 000 dollar. Guldet nådde nyligen en ny rekordnotering, och då alla nu satsar långsiktigt är det smart att ha lite guld i portföljen. Guld har alltid klarat sig, och det är den enda formen av pengar som har överlevt över århundraden. Under lågkonjunkturer presterar guld bra, och detta är en lågkonjunktur vars like vi aldrig tidigare skådat.

Den här gången är hela världen tillsammans i lågkonjunkturen. Att äga guld blir därför ett skyddsnät mot en sann global lågkonjunktur. Centralbankerna trycker pengar för att ge stöd åt hushåll och ekonomier, och guld konserverar pengarnas värde. Så enkelt är det.

Slutligen har vi besparingar, eller uppskjuten konsumtion. Hög besparing kan ses överallt i världen, och detta lär inte förändras någon gång snart om inte världen upptäcker eller uppfinner en lösning på coronavirus-pandemin.

Fram till dess är detta inte bara populära investeringar, utan logiska.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.