Home > IT-sektorn fortsätter att prestera bäst

IT-sektorn fortsätter att prestera bäst

Förra veckan rapporterade de stora IT-företagen i USA sina resultat. Det var inte överraskande att samtliga företag slog förväntningarna avsevärt. 

Apple, Google, Facebook, Microsoft och Amazon rapporterade bättre än förväntat tack vare stark efterfrågan på IT-produkter. Coronaviruspandemin har inneburit ett skifte i konsumtionsvanor, men även ett skifte i hur folk arbetar.

De nya nedstängningarna i Europa kommer leda till ännu bättre resultat för dessa globala IT-jättar. Till följd av det kommer pressen på Nasdaq 100-indexet, vilket återspeglar IT-sektorn i USa, fortsatta ligga högt, om inga andra externa faktorer samtidigt påverkar det.

De som presterat bäst i den amerikanska IT-sektorn

Amazon är bland de som presterat bäst med en ökning på över 35% i sina intäkter under de första månaderna under 2020 jämfört med en liknande period 2019. En tvåsiffrig ökning anses redan vara enastående, och Amazon presterade betydligt bättre än så. Förra veckan rapporterade företaget även att de har anställt flera hundratusentals människor under pandemin, då de expanderade sin verksamhet i och med den ökade efterfrågan.

Facebook hamnar på andraplats med en ökning på 17% i sina intäkter under samma period. Mer specifikt är detta hälften av Amazons tillväxt. Då folk var tvungna att spendera mer tid inomhus konsumerade de mer produkter och tjänster på nätet. Facebook tjänade på den ökade trafiken, men även från fler aktiva användare.

Microsoft hamnar på tredjeplats i USA då de utrustade folk med nya hemmakontor. De sålde mer hårdvara och mjukvara jämfört med de första nio månaderna under 2019, och deras molntjänst, Microsoft Azure, fortsätter att expandera i en otrolig CAGR-grad.

Alphabet och Apple lyckades endast med ensiffrig tillväxt, men likväl kunde dessa företag rapportera ökningar av sina intäkter.

Nasdaq 100-indexet är det första indexet i USA som har lyckats presentera rekord under pandemin, vilket ledde till aktiemarknadens återhämtning. Just nu fortsätter IT-sektorn att gagnas av pandemin. Produkter och tjänster på nätet kommer se fortsatt hög efterfrågan under den närmaste framtiden. Till följd av det kan en dipp efter det amerikanska presidentvalet bli en möjlighet för marknadsdeltagare att satsa långt.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.