Home > Italienska obligationsauktionen fick EUR på fall

Italienska obligationsauktionen fick EUR på fall

EUR rasade till ett tre veckors lägsta mot både USD och JPY i går, efter en italiensk obligationsauktion och en allmän pessimism om det kommande EU-toppmötet. Medan råoljepriset hade uppgångar tidigare på dagen vände råvaran till baisse under mitten av dagens handel, efter att investerare flyttat sina pengar från riskfyllda tillgångar. Valutahandlare kommer vilja fortsätta att övervaka eventuella händelseförlopp som kommer ut från EU-mötet. Skulle euroområdet politiska ledare avsluta veckan utan att ha tagit fram några nya strategier för att bekämpa skuldkrisen, kan EUR få känna av ytterligare nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down up down up up
Veckotrend up up down down up no
Motstånd 1.2673 1.5723 80.32 0.9651 1.0266 0.8139
1.2626 1.5671 79.91 0.9604 1.0216 0.8102
1.2594 1.5639 79.65 0.9576 1.0187 0.8079
Stöd 1.2547 1.5584 79.25 0.9530 1.0137 0.8043
1.2518 1.5552 79.00 0.9500 1.0109 0.8020
1.2469 1.5500 78.59 0.9455 1.0059 0.7984

Ekonominyheter

USD – USD apprecierade kraftigt med ökad riskaversion

USD lyckades dra nytta av den rådande riskaversionen på marknaden och apprecierade över hela linjen i går. Investerares oro för skuldkrisen i euroområdet var i grund och botten orsaken till uppgångarna i de säkra tillgångarna. Valutaparet GBP/USD föll med över 100 punkter under den europeiska handeln i går och nådde så lågt som 1,5506, innan det iscensatte en liten korrigering uppåt. Mot AUD avancerade USD med cirka 95 punkter under loppet av dagen. Valutaparet AUD/USD föll till 1,0025 nivån innan det iscensatte en liten korrigering uppåt och stabiliserade sig på 1,0040.

När vi nu stänger veckan förutspår analytiker att USD kan utvidga sin hausseartade trend, så länge som EU: s ledare inte kan nå enighet om det bästa sättet att bekämpa skuldkrisen i euroområdet. Skulle nu de europeiska ledarna lyckas komma på nya sätt att stimulera den ekonomiska tillväxten under dagens EU-toppmöte, kan investerare flytta sitt kapital till mer riskfyllda tillgångar. Detta kan leda till motgångar för USD.

EUR – EUR föll till ett tre veckors lägsta mot USD

Meningsskiljaktigheter mellan de europeiska ledarna om det bästa sättet att bekämpa skuldkrisen i euroområdet ledde till breda nedgångar för euron hela dagen i går. EUR föll till ett tre veckors lägsta kontra USD, för att så småningom nå 1,2406 innan den rekylerade tillbaka till 1,2430 nivån. Valutaparet EUR/JPY föll också till dess lägsta nivå på tre veckor och nådde så lågt som 98,31 i tidig morgon handel. Så småningom kunde paret iscensätta en viss återhämtning för att stabilisera sig runt 98,60 nivån.

Valutahandlare kommer vilja fortsätta att övervaka eventuella händelseförlopp som kommer ut från EU-mötet. Medan analytiker fortfarande hyser tveksamheter vad gäller euroområdets politiska ledare kommer att nå något avtal överhuvudtaget för hur man ska stimulera den ekonomiska tillväxten i regionen. Emellertid bör valutahandlare notera att om något genombrott sker kan EUR få se uppåtgående rörelser för att stänga veckan. Med upplåningskostnaderna stadigt på uppgång i både Italien och Spanien, lär varje uppgång i EUR bil av kortvarig karaktär.

JPY – Tillflyktsortsvalutan JPY utvidgade sina uppgångar

JPY drog fördel av den ekonomiska osäkerheten i euroområdet i går. Investerare oroade sig för de stigande lånekostnaderna i Spanien och Italien, vilket resulterade i ökad riskaversion på marknaden. Valutaparet CHF/JPY föll med nära 80 punkter under loppet av dagen och nådde så lågt som 81,84 innan det iscensatte en liten korrigering uppåt. Valutaparet AUD/JPY tappade över 90 punkter för att nå 79,40 i slutet av den europeiska handeln.

Då marknaderna gör sig redo att stänga för denna vecka, förutspår analytiker att den senaste tidens brist på positiva utveckling i euroområdet kan leda till fortsatta uppgångar för tillflyktsortsvalutan JPY. Skulle nu EU:s politiska ledare lyckas nå en överenskommelse i dag om hur man ämnar få bukt med den krisdrabbade ekonomin i euroområdet i dag, kan vi se JPY vände till baisse.

Råolja – Råoljepriset led tunga nedgångar

Priset på råolja rasade under eftermiddagens handel i går, där oron för skuldkrisen i euroområdet fortsatte vilket fick valutahandlare att överge sina positioneringar i höga avkastningstillgångar. Efter att ha toppat på 80,81 dollar per fat under eftermiddagens handel föll råoljan till så lågt som 78,20 dollar par fat i slutet av den europeiska handeln.

Handlare i råolja kommer vilja fortsätta att övervaka eventuella meddelanden som kommer ut från euroområdet. Förutom EU-toppmötet, som allmänt förväntas inte ge några meningsfulla lösningar på regionens skuldkris, har eventuella negativa meddelanden ut ur Italien och Spanien potential att sänka råoljepriset ytterligare innan marknaden stänger för veckan.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram som har glidit in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara ett klokt beslut för detta valutapar.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar i en intervallhandel vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Med detta sagt närmar sig Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet sakta mot det översålda territoriet. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på dessa indikatorer, då den kan signalera om en förestående korrigering uppåt.

USD/JPY

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar detta valutapar på neutral mark, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa i den närmaste tiden. Denna teori stöds av RSI på samma diagram, vilket börjar närma sig 70 nivån. Ligga kort kan vara ett klokt beslut i dag.

Wild Card

AUD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har smalnat av som ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har MACD/OsMA på samma diagram börjat bilda ett baisseartat kors, vilket signalerar att priset kan vara nedåt. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.