Home > Italienska problemfyllda banken Monte dei Paschi fortsätter att pressas till ny rekordlåg notering.

Italienska problemfyllda banken Monte dei Paschi fortsätter att pressas till ny rekordlåg notering.

Den italienska problemfyllda banken Monte dei Paschi handelsstoppades på tisdagsförmiddagen efter att ha backat över 5 procent i Milano ned till ny rekordlåg nivå om 0:1883 euro. Bankens marknadsvärde ligger därmed på omkring 550 miljoner euro.

I en analys skickat på torsdagen skrev Fitch att det krävs ”ambitiösa” och ”realistiska” angreppssätt för att minska nivån av dåliga lån. Kreditvärderingsinstitutet räknar med att tillgångskvalitén inom den italienska banksektorn hamnar allt högre upp på berörda myndigheters agendor.

Fitch skrev i sin analys att om Monte dei Paschi skulle lyckas med sin omstruktureringsplan kan vägen att föra ut dåliga lån ur balansräkningen även användas av andra banker.

”Men Monte dei Paschis manöver är komplex och exekveringsrisken hög. Om det uppstår problem skulle en ny lösning behövas lösas snabbt för att undvika att banken går i konkurs”, framhöll Fitch som tillade att det är svårt att se lösningar utan att privata långivare är med och bidrar.

Under den senaste tiden har räntan på juniora Monte dei Paschi-obligationer stigit då banken uppges planera en tvångskonvertering till aktier.

Tradingportalen rapporterade redan i början av augusti att stresstesterna över europeiska banker klarade sig hyffsat, med undantag för Monte dei Paschi.

Banken som fallit hela -84.64% sedan årsskiftet har från ECB fått fram till 3 oktober att ta fram en plan för att förbättra sin situation.

Monte dei Paschi (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto