Home > Itaú Unibancos aktiepris exploderar: är det dags att köpa aktier i ITUB?

Itaú Unibancos aktiepris exploderar: är det dags att köpa aktier i ITUB?

Itaú Unibanco (NYSE: ITUB) stiger just nu i värde. Läs mer om vad aktien är värd just nu och ifall det är rätt tillfälle att investera. 

Itaú Unibancos aktie har stigit med 33% i år. Företaget är den största privata banken i Brasilien och upplever en vändning efter de enorma nationella svårigheter som COVID-19 innebar.

I denna artikel tar vi en djupare titt på företagets historia, exakt vad de gör, hur priset på ITUB ser ut just nu och vilka de bästa platserna ar om man vill köpa aktier i ITUB i Sverige eller någon annan stans.

Var man kan köpa aktier i ITUB idag

Om du vill investera i ITUB eller någon annan aktie rekommenderar vi att du väljer en pålitlig aktiemäklare, registrerar dig och sätter in pengar på ditt konto. Efter det kan du bläddra runt bland aktierna, söka efter Itaú Unibancos ticker-symbol ITUB, och sen ange hur många aktier du vill köpa.

Nätmäklare erbjuder en bra mix av låga avgifter, bra support och användbarhet. Våra två rekommenderade val ser du här nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är ITUB?

Företaget grundades år 2008 och har sina högkvarter i São Paulo i Brasilien. Det är ett finansbolag som skapades efter att Banco Itaú och Unibanco gick samman år 2008.

Forbes beskriver detta som ett av världens största företag baserat på affärer, tillgångar och börsvärde, och de genererar över 40 miljarder dollar i intäkter per år.

ITUB:s aktiepris

ITUB handlas idag till precis under 6,70 dollar.

Ska jag köpa aktier i ITUB?

Om du tror att sviterna från COVID-19 både i Brasilien och internationellt sett håller på att avta, då kan det vara en god idé att investera i en av Brasiliens främsta finansiella institutioner inför en potentiell vändning.

Innan du investerar, oavsett vilket företag det handlar om, är det viktigt att du genomför fundamental analys och gör din egen efterforskning så att di investering är klok och säker.

En prisprognos på ITUB

Vår prisprognos för ITUB ser ut som följer:

En 12 månaders högstanotering på 7,70 dollar, en median på 6,80 dollar och en lägstanotering på 4,95 dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto