Home > Jack Dorseys Square byter företagsnamn till Block

Jack Dorseys Square byter företagsnamn till Block

Vissa traditionella företag börjar komma in i kryptovaluta-området när marknaden fortsätter att växa.

Square, betalningsföretaget som ägs av Jack Dorsey, har officiellt bytt företagsnamn till Block. Denna senaste utveckling kommer när företaget ser ut att gå djupare in i kryptovalutaområdet.

Företaget meddelade i går att namnbytet skulle spegla företagets tillväxt. Square sa att företaget skulle fortsätta att handla under SQ-tickern, men dess företagsnamn kommer nu att vara Block.

Square har varit en av de mest aktiva företagsenheterna inom kryptovalutaområdet. Under ledning av Jack Dorsey bygger företaget för närvarande en Bitcoin-plånbok i ett försök att göra det lättare för privata och institutionella investerare att få tillgång till kryptovalutor. VD Jack Dorsey sa;

"Vi byggde Square-varumärket för vår Seller-verksamhet, det är där det hör hemma. Block är ett nytt namn, men vårt syfte med ekonomiskt bemyndigande förblir detsamma. Oavsett hur vi växer eller förändras kommer vi att fortsätta att bygga verktyg för att öka tillgången till ekonomin.”

Dorsey avgick från sin position som Twitter-VD tidigare i veckan för att fokusera på Square. Tidigare i år sa Dorsey att Square vill bygga en decentraliserad verksamhet kring Bitcoin. Detta är sällsynt eftersom det mesta av den decentraliserade verksamheten är uppbyggd kring Ethereum-blockkedjan och andra programmerbara nätverk som Solana och Cardano. Bolaget uppgav att;

"Namnet Block har många associerade betydelser för företaget – byggstenar, kvartersblock och deras lokala företag, samhällen som samlas på blockfester fulla av musik, en blockkedja, en koddel och hinder att övervinna."

Kryptovalutaområdet har upplevt en enorm tillväxt under de senaste åren. Kryptomarknaden är nu värd mer än 2,5 biljoner dollar och förväntas registrera ytterligare tillväxt under de kommande åren.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto