Home > Jag handlar pappersguld, min vän köper riktigt guld, båda spekulerar

Jag handlar pappersguld, min vän köper riktigt guld, båda spekulerar

Guldkedjor, guldklockor, guldtackor, ja killen älskar guld helt enkelt. Han investerar enligt honom själv. Han köpte guld för ett antal år sedan och betalade 70-80 kronor per gram, samma guld är nu värt runt 270 kr grammet, ganska säker och bra avkastning, långsiktigt tänkande, inget jag skulle klara tror jag, har inte det tålamodet tyvärr, önskar dock ibland att jag hade det.

Han har ingen koll på pappersguld så han köper vanligt guld för pengarna när läge finns.

Det är fantastiskt att trading egentligen inte bara handlar om att trada på börsen. Allt handlar egentligen om trading, köpa o sälja bilar, hus, antika möbler, prylar, etc. Du köper till ett pris och säljer till ett annat pris, förhoppningsvis till ett högre pris, trading kallas det.

Allt handlar om utbud och efterfråga, stor efterfråga resulterar i ett stigande pris, låg efterfråga resulterar i ett fallande pris. Ganska logiskt när man tänker efter.

Hur ser detta ut vid trading? När en aktie sjunker är det för att efterfrågan faller för aktien, säljarna kommer då in och pressar ner priset. Rätt vad det är så tycker köparna att priset är lite väl lågt, aktien är faktiskt värd lite mer tycker köparna, dessutom så vill köparna göra ett klipp nu när det är rea på aktien, priset pressas då upp, men varför kom köparna in just där då? Jo en anledning kan vara att de vid ett tidigare tillfälle kommit in vid samma pris, nu som då uppfattades priset som för lågt och priset stiger, ett stöd har då bildats. Om en rekyl uppstår vid stödet så kan ett köpläge vara aktuellt just för att priset tidigare vänt där, och vice versa om marknaden går ner.

En av prioriteringarna för mig är att plocka ut riktigt tydliga och starka stöd/motstånd för att sedan avvakta en rekyl där köp/säljlägen uppenbarar sig. Även fast ett stöd/motstånd inte håller så kommer nästan alltid en reaktion från köparna/säljarna. Många gånger när detta sker har man möjlighet om man tagit position att flytta stop lossen för en break even trade.

Risk/rewarden blir då extremt fördelaktig och du riskerar inget men har allt att vinna. Det svåra kan vara när priset bestämt sig för att studsa runt stödet/motståndet flera gånger, ett bra tips är då att inte ha för snäv stop. Marknaden behöver andas, när sedan priset tar fart och din position går rätt utanför denna zon av studsande så är det läge att flytta stoppen till break even.

Jag använder mig inte av fundamental analys då jag inte tycker att marknaden reagerar som den borde på olika nyheter, en bra nyhet behöver inte nödvändigtvis betyda att en marknad stiger utan den kan lika gärna sjunka, detta gör det ganska svårt att veta hur olika statistik tolkas. Ett räntebesked kan initialt få marknaden att stiga kraftigt för att sedan falla tillbaka.

Exempel på tydliga stöd vid en trade.

Exempel 1
Exempel 1
Exempel 2
Exempel 2
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto