Home > JM – Säljsignaler på gång?

JM – Säljsignaler på gång?

Byggbolaget JM har ofta på grund av sin konjukturkänslighet stora slag i sin börsutveckling. 2011 gick till exempel JM ner med 29% och i år har aktien gått upp med 15%.

JM gick upp ca 50 kr från sin botten vid ca 80 kr i september till sin topp i oktober kring 130 kr. Sedan gick JM ner och bottnade vid ca 90 kr i november. Nu har vi återigen fått en uppgång på ca 50 kr då JM toppade av vid 140 kr i januari. En vacker symmentri i rörelserna. De av våra läsare som sysslar med vågteorier har säkert en massa andra intressanta relationer att ta upp.

Stochastic-indikatorn visar att JM är översålt. Vi borde därför kunna få en uppåtriktadrörelse från dagens nivå. JM handlas i skrivande stund i 129 kr. Frågan är dock om aktien orkar över motståndet vid ca 140 kr.

Skulle JM sedan gå under stödet vid 121,75 får vi en säljsignal. I och med att OMXS30 börjar komma upp i sitt målområde 1 100-1 140 och att en hel del andra aktier fått varningsignaler i sina diagram om att styrkan i upptrenden mattas av så ligger det i farans riktning att även JM senare riskerar att gå under detta stöd.

Den eventuella säljsignalen pekar på en nedåtpotential till ca 100 kr, vilket också överensstämmer med de tidigare symmetriska rörelserna.

Vi rekommenderar därför att sätta en stop loss på eventuella köpta innehav i JM om aktien stänger under 121,75 kr. Vill man vara extra försiktig så säljer man sitt innehav på eventuella uppgångar i aktien.

JM (Dagsdiagram)
JM (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto