Home > Jobbrapporten fick USD att rasa

Jobbrapporten fick USD att rasa

USD vände nedåt efter tidigare uppgångar på fredagen efter en sämre än väntad NFP-rapport, som belyste hur långsamt den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortskrider. Valutaparet USD/JPY deprecierade mer än 100 punkter efter nyheterna och nådde så lågt som 81,28, innan det korrigerade sig för att stänga veckan på 81,57. Sett till dagens handel kommer valutahandlare vilja notera att de europeiska marknaderna är stängda för påskhelgen. En miljö med låg likviditet innebär att oväntad volatilitet kan ske till synes utan anledning.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down up down up down down
Veckotrend down up down up down down
Motstånd 1.3150 1.5960 82.30 0.9260 1.0360 0.8315
1.3125 1.5925 82.00 0.9235 1.0335 0.8290
1.3094 1.5900 81.75 0.9210 1.0315 0.8265
Stöd 1.3030 1.5860 81.10 0.9160 1.0265 0.8200
1.3005 1.5840 80.80 0.9140 1.0240 0.8175
1.2980 1.5810 80.60 0.9110 1.0210 0.8150

Ekonominyheter

USD – NFP-rapporten fick USD att vända till baisse

Efter flera dagars kraftiga uppgångar kom den amerikanska dollarns hausseartade trend till ett slut på fredagen, efter en svag amerikansk sysselsättningsrapport. NFP-rapporten kom in på 120 000, långt under det prognostiserade på 207 000 som analytikerna hade förutspått. Nyheten föranledde en rädsla bland investerare för att Federal Reserve kan inleda en ny omgång av kvantitativa lättnader inom en snar framtid. Nyheten fick valutaparet USD/JPY att rasa, medan valutaparet EUR/USD rusade upp med runt 60 punkter för dagen. Valutaparet stängde veckan på 1,3094.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja ha i åtanke att de flesta internationella marknaderna är stängda för påskhelgen. Bristen på nyheter kommer sannolikt att leda till en miljö med låg likviditet och som vanligtvis innebär stora prisförändringar på marknaden till synes utan anledning. Ett tal från Fed-chefen som planeras till 23:15 GMT, kan leda till volatilitet i USD om ännu en runda av kvantitativa lättnader nämns.

EUR – Svaga grundläggande ekonomiska faktorer pressade EUR

Euron förblev fastkilad i sin baisseartade trend under större delen av dagen på fredagen, där den fortsatta oron för skuldproblematiken i Spanien fick investerare att återgå till säkrare avkastningstillgångar. Lägg till en sämre än väntad amerikansk sysselsättningsrapport som genererade farhågor för takten i den globala ekonomiska återhämtningen och ledde till riskaversion. Valutaparet EUR/USD fick en liten korrigering uppåt med 50 punkter på fredagen, men stängde ändå veckan under det psykologiskt viktiga 1,3000 nivån. Valutaparet EUR/CHF fortsatte att röra sig nedåt för att stänga veckan strax ovanför 1,2000 nivån.

En titt in i dagens handelsfönster kommer valutahandlare vilja notera att investerares sentiment kontra EUR till största delen fortfarande är baisse. Med inga nyheter från euroområdet planerad till i dag på grund av påskhelgen, kan den gemensamma valutan få se ytterligare nedgångar mot dess viktigaste valutarivaler när vi börjar veckan. På tisdag kommer uppmärksamheten vilja läggas på en sats av viktiga kinesiska statistikrapporter. Svaga nyheter från Kina förra månaden ledde till ökad riskaversion, vilket hade en negativ effekt på EUR. Denna veckas nyheter kan generera ett visst risktagande, förutsatt att vi får se en positiv tillväxt i den kinesiska ekonomin.

JPY – JPY hämtar stöd efter amerikansk statistik

En sämre än väntad sysselsättningsrapport från USA i fredags ledde till en ökad riskaversion, vilket gav den säkra tillflyktsortsvalutan JPY ett lyft vid slutet av handelsveckan. Valutaparet USD/JPY föll med över 100 punkter efter nyheterna och stängde veckan på 81,57. Valutaparet EUR/JPY föll med cirka 140 punkter och nådde så lågt som 106,49. Valutaparet stängde så småningom veckan på 106,85.

Vänder vi oss mot dagens handlingar kan JPY se ytterligare uppgångar, då valutahandlare fortsätter att smälta fredagens nyheter och väga utsikterna för en ny omgång av kvantitativa lättnader i USA. Dessutom med grundläggande statistik från Spanien och Portugal som tyngde EUR, kan investerare välja att behålla sitt kapital i mer stabila tillgångar vid starten på veckan.

Råolja – Råoljepriset steg i en korrigering uppåt på fredag

Trots negativa fundamentala nyheter från USA och euroområdet, lyckades råoljepriset iscensätta en mild korrigering uppåt för att stänga förra veckans börshandel på 103,22 dollar per fat. Med detta sagt så sjönk råvaran en bra bit över 2 dollar per fat förra veckan, där högre än väntade amerikanska råoljelager visat en minskad efterfrågan i världens största energikonsument.

En titt in i dagens händelser kommer valutahandlare vilja fortsätta att övervaka eventuella meddelanden som kommer ut från euroområdet och då särskilt från Portugals och Spaniens ekonomier. Skuldproblemen i de båda länderna har underblåst riskaversion den senaste tiden. Varje negativ nyhet kan fortsätta att tynga råoljepriset. Lägg till ett tal från USA Feds ordförande Ben Bernanke i dag som kan generera volatilitet på marknaden. Varje antydan om ytterligare en runda av kvantitativa lättnader i USA kan få råoljepriset att återuppta sin baisseartade trend.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan de flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, har det veckovisa diagrammets Bollinger Bands dragit samman, vilket är ett kännetecken på en förestående prisändring. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan presentera sig senare idag.

GBP/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet ligger för närvarande på -20, vilket visar att detta valutapar kan se nedgångar de kommande dagarna. Med detta sagt ligger de flesta långsiktiga tekniska indikatorerna för valutaparet i neutralt territorium. Valutahandlare kommer att vilja övervaka RSI på det veckovisa diagrammet. Om det passerar 70 strecket, kan en baisseartad korrigering ske.

USD/JPY

Efter att ha rasat i fredagens börshandel, visar de långsiktiga tekniska indikatorerna att detta valutapar kan utvidga sin baisseartade körning. Det veckovisa diagrammets Williams Percent Range och RSI visar både att ytterligare nedåtgående rörelser kan förekomma. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en brytning nedåt.

USD/CHF

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska, Williams Percent Range och RSI visar allt detta par handlas i neutralt territorium, vilket innebär att inga större prisändringar förutspås för tillfället. Att ta en vänta och se strategi för detta valutapar kan vara det klokaste valet, där en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

Wild Card

GBP / CHF

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa den närmaste tiden för detta valutapar. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram passerat in i det överköpta territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att ligga kort i sina positioneringar, inför en eventuell korrigering nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.